_DSC9211-2.Mobilen

Nu på onsdag!

"Gideon sade: »Om jag har din ynnest, ge mig då ett tecken på att det verkligen är du som talar med mig. Gå inte härifrån, förrän jag är tillbaka. Jag skall hämta en gåva och ställa fram den åt dig.« Han svarade: »Jag stannar här tills du kommer tillbaka.«Gideon gick in och tillredde en killing och bakade osyrade brödkakor av en efa mjöl. Han lade köttet i en korg och slog spadet i en kruka. Sedan bar han ut alltsammans till ängeln under terebinten och ställde fram det. Guds ängel sade: »Lägg köttet och bröden på klippan där borta och häll spadet över.« Gideon gjorde så. Herrens ängel sträckte ut sin stav och lät spetsen röra vid köttet och bröden. En eld slog upp ur stenen och förtärde köttet och bröden. Och Herrens ängel försvann. Då förstod Gideon att det var Herrens ängel, och han utropade: »Ve mig, Herre, min Gud, jag har sett Herrens ängel ansikte mot ansikte." (Domarboken 6.)

Har du varit förälskad någon gång? Säkert. Minns du eller kanske till och med kan identifiera den varma känsla för den kärleken gällde? Hur du ville bevisa den eller kanske än bättre uttrycka den kärleken.

Jag minns första gången, utan att säga för mycket, när jag ville köpa min kära ett smycke. Det var verkligen över budgeten. Man tar i vid sådana tillfällen. Och man lägger hela sin själ i att smycket, som det var i detta fall, skulle svara upp emot känslorna. Hela varelsen var engagerad. Förstå min bild hämtad från livet.

Så här är det när man vill behaga Gud. Man vill göra något för Jesus! Man får ingen ro. Annars är ofta våra böner riktade till honom om att han behöver ordna med så mycket i våra liv. Att ge till uttryck något som är "mig Gud välbehagligt! " Jag älskar det uttrycket. Det fångar det hela.

I detta kapitel över Gideon så hade han besök av en Herrens ängel. Gideon ville ge en gåva till detta sändebud. Offra något, om du så vill. Eller bjuda på något. Glöm nu inte att det var hungersnöd i landet. Verkligen. Ändå så tar han en killing som säkert var helt nödvändig för hans egen framtid och offrar den. Dödar du killingen så har du framdeles ingen get. Du får varken mjölk, kött eller ost. Offret var inte så litet sett ur det perspektivet Och han bakade brödkakor. Jag blir mycket rörd av denna berättelse. Ja, det var sådan matbrist att man till och med drömde om en kornbrödskaka i metaforer, som rullade in i lägret. Fullkornsbröd som mättar längre än vetebröd. Och krus. Tomma krus som man höll upp och ner. Tomma! Men det fanns facklor av eld i dem. Elden för Guds sak. Vi står på helig mark! Varför? Ja, därför det står en Herrens ängel framför Gideon.

Jag blev så gripen härom dagen när jag hörde om kristna vänner i Göteborg som fått döpa en kvinna under permission, som sitter i fängelse. Jag blev så gripen av det att jag utan att veta vem denna kvinna är eller hennes bakgrund, började be för henne de bakomliggande kvällarna. Tårarna strömmade av nöd för henne. Och jag kan inte börja be för henne - för då grips jag! Det är den helige Andes maning. Tro inget annat. Det är inget man kan välja. Det sker på den helige Andes fördelning av uppgifterna. Bönens makt i Guds rike som är stort. Att predika evangelium lönar sig! Skörd följer på sådd!!

Hur ska jag knyta ihop denna redogörelse? Jo, att jag är sjuk av lust att just göra något som är mig Gud välbehagligt. Och jag vill om möjligt smitta dig med samma kärleksglöd. Dig Gud behagligt.

Vi behöver rörelse i Stockholms stad också. Vi behöver nå människor med Jesus för Herrens skull! Jag glöder för detta. Jag har en vision för en biograf i Stockholm. Den kan komma i min tid. Den kan komma när jag har lämnat detta jordeliv också. Jag är inte central på nåt sätt. Visioner har inga bäst före datum. Men de är ivriga tills det man har sett är förverkligat.

Kanske en väckelse uppstår längre fram i tiden efter ett träget såningsarbete. Jag vet inte. Vissa grödor växer fort. Eken, den tar årtionden på sig. Men Gud vare lov som tänder denna låga! Gideon gjorde väl i att tillreda en killing och några brödkakor. Herren bekände sig till honom! Det är det allt väsentliga.

Ängeln sa till Gideon: "Lägg köttet och bröden på klippan där borta och häll spadet över."  Han skulle förflytta sig en bit bort från där han själv stod. Han fick maka på sig. Det säger mycket! Inte nog med det. Han skulle lägga köttet på klippan. "Kristus är klippan", anger skriften. Han fick bildligt talat utgjuta ett offer åt Herren. Det är en oemotståndlig kallelse när man hört den rösten. Ängelns röst som i nya testamentet är den Helige Andes röst. Det är han som manar!

Ja, som du förstår så kommer jag nu att skriva här att jag kommer att evangelisera till veckan. Vill inte också du göra något som är dig Gud välbehagligt?

På onsdag ska det bli närmare 30 grader varmt i Stockholm. Då kommer jag att i Jesu namn och till hans ära att stå i korsningen Gamlabrogatan - Drottninggatan inoljad med hög solfaktor. Med Jesus namnet! 

Äran till Gud!



 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln