_DSC9211-2.Mobilen

Sara är nu döpt till Kristus!

Sara som skulle blivit döpt för två år sedan i Sickla har nu blivit döpt till Kristus. Det är så jättestort! Vi hade förberett för hennes dop redan 2021 och skaffat henne en studiebibel i samband med det och dedikerat hennes dopdatum. Men nu har hon blivit döpt på annan ort med lite tidsförskjutning. Det är så glädjande! Vi döps till Kristus och inte till samfundet, dopförrättaren eller till kyrkan.

Ganska ofta får jag frågan om dopet är frälsande. Om man kan bli räddad för evigheten - trots att man inte blivit döpt av olika skäl. Jag skulle vilja vända på hela resonemanget. Var finns den pånyttfödda människa som inte låter sig döpas till Kristus då Guds ord så klart framhåller det, på frälsningens väg? Är det då inte något fel på tron? Har man då verkligen mött JESUS som sin personlige frälsare om man tvekar att låta sig döpas? Är inte det nya livet med Kristus en så stark upplevelse för en pånyttfödd att man till och med skulle kunna låta sig bli döpt varje dag, om så vore? Om det var regeln i läran, vill säga. Förvisso! Utan tvekan. Kärleken till JESUS skulle göra även det möjligt. Dopet är en begravning. Men nu räcker det att "begrava den gamla människan" en gång för alltid. Vi gräver inte upp det gamla livet för att sedan begrava det igen. Och en död ska begravas snarast.

"Den som tror och bliver döpt han skall vara frälst.", står det i Nya testamentet. När vi läser om den Etiopiske hovmannen i Apostlagärningarna så utbrister han; "Här är vatten vad hindrar att jag döpes? " (Apg. 8:36.) Hovmannen var alldeles nyss omvänd då detta uttalades. Alltså; enda hindret är egentligen vattenbristen som fördröjning och tillfällig ursäkt för att inte genast bli döpt. Vatten finns det gott om och nästan överallt. Många svenskar reser till och med hundratals mil för att bada i tropiska vatten under sina semestrar så det handlar inte om vattenbrist i något avseende. "Så vad hindrar att jag döpes?" Det är den gensvarande repliken.

En tro som inte konfirmeras av ett dop till Kristus har inte fått det gensvar hos den enskilde som frälsningen i JESUS eftersöker. Då är det något som inte riktigt stämmer.

"Petrus svarade dem: "Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då skall ni få den helige Ande som gåva." (Apostlagärningarna 2:38)

Guds rika välsignelse till Sara som nu har tagit beslutet och följt JESUS i dopets grav. Jag är så glad för det.

- Tack JESUS för Sara, och att hon tagit steget i din efterföljelse. Led hennes steg varje dag med dig. Amen!  

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln