_DSC9211-2.Mobilen

Ett allvarligt tidsläge

Det blev några fina timmar i evangelisationens tecken idag. Femhundra flyers blev förmedlade. 

Det är ohyggligt hur säkerhetsläget försämras alltmer för oss här i Sverige. Gud har en kontrovers med svensk kristenhet men också en väntande uppgörelse med Sverige som nation. Vi är snart världens mest sekulariserade folk.

Natochefen Jens Stoltenberg aviserar nu att det är fullt möjligt att Finland ansluts till Nato före Sverige, då Turkiet och Ungern förhindrar en snabb anslutning. Det sätter Sverige i ett farligt läge eftersom de avtal som Finland och Sverige haft länderna emellan i försvarssamarbete, kommer att få stå tillbaka för Natos gemensamma bedömningar och intressen vid en konflikt. Finland kommer inte ensamma att kunna agera tillsammans med Sverige vid ett angrepp på vår nation. Det utsätter vårt land för enorma risker.

Ryssland meddelar nu att man har sjösatt ett kärnvapenbestyckat fartyg i Östersjön. Det är en orimlighet att Ryssland bara stillatigandes skulle se på när Östersjön blir ett innanhav till Nato. Det är konfliktskapande i sig. Det borde inte ens behöva sägas.

Vi förstår nog inte hur allvarligt läget är. Massmedia tillskriver hela tiden den ryska armèns undermåliga vapenarsenal och oskickliga krigsföring. Men tittar vi på de bilder vi får se från Ukraina så ser vi hur ryssarna fullständigt smular sönder allt i sin väg. Det är inte den tekniska kvalitèn som är avgörande utan kapaciteten. Den är ohygglig!

Men vi troende har en grundtrygghet i Gud. Han kan aldrig överge oss! Han kommer att skydda oss och bana en väg som leder till hans rikes utbredande. Så ser jag det. Elia bad om torka. Den skulle bana väg för Herrens framgång bland Israels folk. Vad banar nöden väg för? Bön. Gudstillvändhet.

Vi är alla på genomresa här i livet och skulle livet förkortas, så vet vi att det väntar en bättre evighet. Därför kan vi behålla lugnet och se svårigheterna med tillförsikt.

Vi ber tillsammans att Gud ska bana en väg för sitt rike ur denna begynnande nöd. Det är faktiskt det enda som håller oss kvar här i tiden. Övergripande så är det så.

Nästa onsdag den 22 februari kommer jag att evangelisera igen i korsningen Gamlabrogatan - Drottninggatan. Det blir alltmer viktigt för mig.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln