_DSC9211-2.Mobilen

Står vi inför en militär konflikt i Norden?

I dag meddelas det att utanför Bornholm och mellan Bornholm och Öland läcker det gas från Nord Stream 1 och 2. Pipelines från Ryssland till Tyskland. Det är ett läckage med 7 kilometers mellanrum. På tre ställen. Ett läckage på båda gasledningarna. Redan nu talas det om ett sabotage. Ledningarna ligger på ett sådant havsdjup att det bara är militära resurser som klarar av en sådan saboterande operation med attackdykare och ubåtar. Den danska militären rapporterar också om bubblor av gas från Östersjön i området från sina bevakningsplan. Det medför att inga fartyg kan gå för nära pga explosionsrisken. Det här medför i sin tur att sundet in till Östersjön smalnat av väsentligt, av säkerhetsskäl. Vid en militär konfrontation skulle Östersjöns infart betydligt begränsas och försvåras. 

Idag har den ryske talespersonen Dimitrij Peskov i Kreml sagt: "Detta saknar motstycke."

Vi förstår nog var till mans att detta kommer medföra att rysk närvaro i Östersjön med de två gasledningarna i fokus kommer att öka väsentligt och ganska omgående. Det här är ett sabotage och ett givet incitament. Jag skrev om detta den 22 september 2016. (Jag länkar den artikeln från min egen blogg här nedan.) Nu utvidgas den ryska aggressionen och får sin andra front mot väst i Östersjön och på svenskt vatten.

Vi står på randen till krig i Norden, vill jag påstå. Det här är mycket farligt. Vi är bara en skärmytsling ifrån en förveckling av oanade dimensioner. Den militära rekrytering Ryssland startat upp i dagarna står heller inte i proportion till kriget i Ukraina. Den är betydligt större. Varför? 

Det här är inte en separat enskild händelse. Det här är ett incitament och en förevändning för annat i ett större sammanhang. Väl planerat men också förutsedd.

https://www.thommyjakobsson.se/2016/09/22/ryssland-sverige-33476423

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • S. Anderberg » Inställd evangelisation:  ”Vi har också varit sjuka....Men vi ser verkligen fram emot den 10:e. Ni är SÅ va..”

  • Märta » Swish nummer:  ”Bäste bror! Inget swish! Låt Herren visa sig härlig! När du ser lokalen, då vet ..”

  • Siri » Swish nummer:  ”När tiden var inne sände Gud sin son till världen..”

  • Leif Andersson » Den Helige Andens verk!:  ”Medan dagen varar måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer d..”

  • Siri Åkesson » Att ta Guds verk i egna händer...:  ”Amen! Ledd av anden är A och O! Mose säger till folket jag går upp på berget för..”

Bloggarkiv

Etikettmoln