_DSC9211-2.Mobilen

Visionen bär !

Vad är en vision? Vad består den av? Hur uppkommer den? Har en vision rötter som går lång bakåt i tiden och vägrar släppa greppet om något som flytt och vill återuppstå av ren nostalgi? Eller i arv och miljö på ett personligt plan. Nej!

Ja, jag försöker kritiskt ansätta den här återkommande förvissningen jag har om ett evangeliskt center i Stockholm för dig, för att visa på att jag inte förlorat omdömet. Det är en vision! En sak är säker: En förverkligad vision bär på ett varsel inom sig. Annars skulle en vision aldrig nå fram i förtid. Här upplever jag den oåtkomlig för tvivlare!

Jag är så intagen av en positiv förvissning om att det kommer att finnas ett evangeliskt center här i Stockholms City. Men jag vet inte när. Det fyller mig inte med bekymmer för hur det ska gå till. Förståndet säger mig att det är omöjligt. Men för Gud är allt möjligt! Jag vet att det kommer att vara självförsörjande och många människor kommer att strömma till och hjälpa till. Det kommer att finnas ett cafè, möjligen också en restaurang av något slag i anslutningen till detta center och många frivilliga kommer att komma med. Det ska vara ett Guds verk med en biografsalong där förkunnelse och gemenskap kan utövas, som den centrala delen.

Vi kan inte återuppväcka tider som flytt. Men det finns ett underbart arbete att utföra i Guds rike som vill blomma upp igen!

Ja, jag är så besjälad av det! Jag är fullt medveten om att man kan inte skriva så här utan omdöme. Bara de realistiska aspekterna borde stoppa mig. Men jag kan inte det. Visionen uppfyller mig.

Lovat vare Gud! Det enda som finns att ta på, att se på, att röra vid är den lilla traktatmission som påbörjades för ett par år sedan på Gamlabrogatan. Där har den sin fortsättning och jag får ständiga bevis och uttryck för att den är viktig. 

Hur ska det gå till? Jag vet inte det. Jag letar tecken i skyn. Kanske genom en djup ekonomisk depression som gör fastigheterna överkomligt billiga. Eller att någon bara kommer med nycklarna. Jag har skrivit om det förut. 

Saken ligger i Guds händer. Jag måste också ödmjukt säga att är det från Gud då kommer det att ske. Är det inte från Gud är det en annan sak. Men en vision är det!! Det finns så mycket fonderade resurser som ligger och väntar på Guds rikes intagande att det kommer bli lätt, mitt i allt. Människor kommer strömma till. Av hunger. Förkunnare kommer att komma till och resas upp. Sångare och själavinnare kommer Gud att kalla på.

Ja, det är så starkt upplevt att jag redan ömmar för att inget får förstöra denna verksamhet i framtiden. Det säger mig att visionen är omhuldad.

Ett Guds verk ska det vara.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln