_DSC9211-2.Mobilen

Väckelsen är här!

"I Darejaves', Ahasveros' sons, första regeringsår hans som var av medisk släkt, men som hade blivit upphöjd till konung över kaldéernas rike i dennes första regeringsår kom jag, Daniel, att i skrifterna lägga märke till det antal år, som HERREN hade angivit för profeten Jeremia, när han sade att han ville låta sjuttio år gå till ända, medan Jerusalem låg öde. Då vände jag mitt ansikte till Herren Gud med ivrig bön och åkallan, och fastade därvid i säck och aska. Jag bad till HERREN, min Gud, och bekände och sade: »Ack Herre, du store och fruktansvärde Gud, du som håller förbund och bevarar nåd mot dem som älska dig och hålla dina bud! Vi hava syndat och gjort illa och varit ogudaktiga och avfälliga; vi hava vikit av ifrån dina bud och rätter. Vi hava icke hörsammat dina tjänare profeterna, som talade i ditt namn till våra konungar, furstar och fader och till allt folket i landet." Daniel 9.

Ukraina med sina
44 miljoner invånare står inför den allvarligaste situationen någonsin och hela Europa kommer att drabbas.

Idag uppmanar USA:s president Joe Biden alla amerikanska medborgare att lämna både Ukraina och Ryssland. De ryska trupperna som sedan länge befunnit  sig nära den Ukrainska gränsen och som förflyttat 30.000 man till en militärövning i Belarus, genomförde under gårdagen stora marina truppförflyttningar in i Svarta havet. Omvärlden har just nu svårt att urskilja var styrkorna för den redan tidigare planerade militära övningen i Belarus går och var hotet och mobiliseringen mot Ukraina befinner sig. De utgör helt plötsligt ett och samma hot. Och omvärlden bedras. Ukraina är de facto omringat av rysk militär på tre fronter och har nu sin hamn blockerad.

Det beräknas att det krävs en truppförflyttning av 240.000 man för att inta Ukraina. En vidlyftig uppgift då vår tids stridsvapen i krig ännu är oprövade i större skala. Turkiet som levererat drönare av egen produktion till Ukraina kan ställa till stor skada också för en angripare då krig allt mer kan ske på distans. Cyberkriget som stänger av hela länder i ett nu. Bedömare gör gällande att det redan finns 170.000 man i och runt Ukraina. Ett oerhört trängt läge. 44 miljoner människor är direkt hotade bara på ena sidan fronten.

Att USA kallar hem alla sina medborgare är inte ett diplomatins språk. Det är i sig en för verkningslös diplomatisk åtgärd och en för påtaglig inverkan för gemene man, utan att det skulle ha någon verklig effekt på att avvärja ett kommande anfall. När man vill demonstrera tar man hem ambassadpersonalen. Det är diplomatins språk. Krigspsykologin och diplomatin har sina gränser. Ber man alla sina medborgare att lämna både Ukraina och Ryssland i en och samma mening säger det mer om allvaret av läget än en uppmaning av en som kanske vill vinna ett nästkommande val. Det är det sista man gör innan ett krig. Om man hinner.

Flödet av militära och politiska åtgärder sker nu i så snabb takt och från så vitt skilda håll att världen håller på att ritas om. Alla flyttar fram sina positioner. Kina är inne och ger ett i sammanhanget så perifert land som Argentina rätten till Falklandsöarna och skapar en ny Sidenväg. Vladimir Putin har uttalat att Cuba och Venezuela kan rustas med ryska vapen. En oroväckande hög svansföring där prestigen till slut tar över och genomför det man sedan inte själv kan stoppa.

Det uppges att Vladimir Putin avvaktar de Olympiska spelens slut innan ett anfall. Ryssland som närmat sig Kina under Ukraina konflikten.

Många av de problem och avarter vårt land dragits ned i kommer att få en lösning om krig bryter ut. För vi kommer att beröras! De drönare som fredligt besökt våra skyddsobjekt kan snabbt göra nya besök med vapenlast. Vi har inte ens en egen elförsörjning i vårt land. Din elbil kommer inte kunna ta dig till en säker plats. Den kommer vara urladdad och din mobiltelefon når inte dina barn hur högt du än ropar.

Tidningen Världen idag skrev i går om den Förnyelseväckelse som skedde 1950-1952 och som kom att kallas för "Latter-Rainrörelsen". Det sena regnet. Till skillnad från arla-regn. Den kom samtidigt som Birger Claesson hade sina syner om en förestående invasion av Sverige. Det är 70 år sedan.

Profetians Gud som räknar till sju. Och inte till tio. Sju är Guds tal. Vi finner också talet 70. Det går igen i Guds ord då stora händelser sker utifrån en tidtagning. Men starta för allt i världen ingen församling kring det! Du kommer köra fast med din tideräkning.

Det är 70 år sedan Birger Claesson hade sina syner. Och de kristna kallar till icke "alarmistiska" bönemöten. Det knyter sig i bröstet. Vi kan stå inför ett svårt krig där vi får fly och de kristna fortsätter som om inget händer.

Jag är rädd för att vårt uppvaknande blir brutalt. Vi tror att allt löser sig av Svenska departement och av Socialstyrelsen och Försäkringskassan.

Begreppet väckelse har då fått ett ny innebörd. Väckelse som vi längtat efter. 

Och som vi så väl behöver.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln