_DSC9211-2.Mobilen

Dopgraven är bottenfrusen

Sickla sjö. Här hade vi dopförrättning i fjol sommar. Sickla sjö. Här hade vi dopförrättning i fjol sommar.

En man från Storbritannien kom fram till mig och klagade och sa; "Varför gör inte Gud någonting åt all ondska? " Han hade verkligen ont av den.

"Min vän", sa jag. "Det kommer han att göra en dag. Han kommer att svara med en sådan kraft att det kanske till och med kommer finnas någon som kommer att tycka det är ett för hårt straff." "Gå bort ifrån mig ni onda till den brinnande sjön som är iordningställd åt djävulen och hans änglar"... "Det är inte en plats avsedd för människor. Likväl kommer många att hamna där", svarade jag. Det är det riktiga helvetet. Gud kommer att säga; "Jag sände min son. Han till och med dog för er synd, men ni tog inte emot honom. Han erbjöd er befrielse." 

Mannen blev lugn av beskedet. Det märktes. Men han var på något vis fortfarande kvar i tiden då allt ännu är ouppklarat. Ja, det kallas för Guds tålamod och nådens tid detta att ondskan okontrollerat får fortsätta. Men det är en begränsad tid!

Jag var ute till Sickla sjö igår. Där min vän Mimmi blev döpt. Sjön är nu bottenfrusen. Ja, nu är Mimmis gamla liv verkligen begravt! Tyvärr kan vi omöjligt ha någon dopförrättning på ett tag. Det finns ingen is att hacka upp. Det är bara is där nu.

Ja, det var fjolårets största händelse. Det var detta årtionde största händelse - för att inte säga mitt livs största händelse då jag så resolut fick betjäna en syster i dopet.

Vill du följa Jesus? Vill du överlämna hela ditt liv till honom? Det är inte villkorat. Men han bjuder dig att följa honom i dopets grav. Där får du begrava ditt gamla liv med allt vad det inneburit och stå upp i ett nytt liv med Kristus!

Hör av dig om du vill bli döpt! Jag annonserar här i bloggen innan jag står i korsningen Gamla brogatan / Drottninggatan. Ta kontakt med mig.

Jag döper dig till Kristus!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln