_DSC9211-2.Mobilen

Rapport från Gamla brogatan

Evangelisation på Gamla brogatan / Drottninggatan i Stockholm Evangelisation på Gamla brogatan / Drottninggatan i Stockholm


Äntligen! Idag kom jag ut på stan igen. Som jag har väntat. Och så lyckat det blev. Många har semester fortfarande och är stressfria. Men jag hade för lite traktater med mig. Jag fick ut knappt tusen stycken. Så viktigt och välsignat. Nu fortsätter arbetet! 

Vilka fina möten och samtal det blev. Inte minst blev jag så glad när mina eviga vänner Matz o Liw Emanuelssons son Lukas kom och gav sig till känna. Lukas var 4-5 år senast jag såg honom. Nu en vuxen man. Lukas pappa Matz var en föregångare i Göteborg under min uppväxt i att tillsammans med min pappa och andra vänner evangelisera i city på samma sätt. Matz är sedan länge hemma hos Gud. Det var som om en cirkel slöt sig för mig att möta Lukas på samma gata där vi senast sågs på 1980-talet och i samma kontext. Klart att jag känner extra för bröderna Emanuelsson. 

En man som jag vill nämna om fick verkligen nytt hopp. Det var så tydligt. Jag förklarade för honom om Jesus och hans ständiga närvaro i våra liv och den tillgång han är för oss. Han är vår frälsare för evigheten. Loui skulle komma tillbaka till vår mötesplats framöver. Han uttryckte att en dag kanske också jag står med dig här. Det var mer än ord!

Många kristna kom också och gav sig till känna. En grupp ungdomar på sex personer var dock bekymrad över att jag var oberoende, dvs. inte hörde till någon kyrka. De ville att vi skulle be tillsammans. Vi gjorde en bönering där mitt i gatukorningen och vi bad för varandra. Så drog vi ner himlen över oss och de verkade genast mycket mindre bekymrade för mig.

En kristen man ville veta vart man kan beställa flyers med kristen text på, för att dela ut. Det såg ut som om att han fick en idè för egen del.

Måndagen den 9 augusti, det är en måndag, då kommer jag att stå i korsningen Gamla brogatan / Drottninggatan igen! Då ska jag ha redigt med traktater med mig. Hela dagen kommer jag att vika för denna sak. Kommer du förbi så hälsa på.

Jesus skall göras känd för vem han verkligen är!

Ett gigantiskt arbete har påbörjats. Gud ska ha en plats mitt i centrum. Just nu är det en gatukorning i Stockholms mest centrala kvarter. Det kostar ingenting och det är bara att gå ut. Det finns bara de hinder vi själva inte beslutar oss för att undanröja.

- Väl mött där ute!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln