_DSC7559Thommy4.MOBIL

- Ett väpnat angrepp kan inte uteslutas

Försvarberedningen delgav idag regeringen sin rapport om totalförsvaret i Sverige. Slutsatserna som inte är militärt baserade väcker ändå oroväckande farhågor: - Ett väpnat angrepp mot Sverige kan inte uteslutas, säger försvarsberedningen. Det skriver flera av våra dagstidningar om idag. En snabb nyhet som redan drunknat i all annan medial nyhetsförmedling.

Försvarsberedningen - som har till uppgift att analysera dessa frågor utifrån civilsamhällets utgångspunkter, föreslår att varje medborgare framöver ska ha beredskap för att klara av sin egen försörjning och omsorg under en vecka utan stöd från det offentliga samhället. Så konkret. Så kategoriskt.

Beredningens analys fastslår också att vi har ont om tid för att kunna nå fram till den förmågan. Det saknas både tid och resurser, menar man. Man pekar också ut Ryssland som ett hot i närområdet. Det är för övrigt inte många veckor sedan Rysslands president Vladimir Putin uttalade att det ryska samhället måste börja förbereda sin industri på att snabbt kunna ställa om hela sin produktion för militärt bruk, vid ett krigstillstånd. Vem tänker man anfalla? Vilka? Och när?

Vapenskrammel är en sak. Retorik en annan. Men där står vi!

Jag säger det igen: jag ser inte någon annan utväg. Våra pseudoproblem, välfärdsproblem och vår sjuka kultur behöver botas - för att inte tala om alla de relationsproblem vi har i vårt land. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Siri » Sänd ditt bröd över vattnet:  ”Amen! Lovad vare Gud den allsmäktige som har skapat himmel och jord!”

  • Berit Kulborg » Min pappa i minne, del 2:  ”Tack Tommy ,så intressant att läsa om dina tankar och upplevelser! Jag vet att j..”

  • Stina » Min pappa i minne del 1.:  ”Tack, broder Thommy för detta dyrbara minne! Kände precis igen hur det var. ”

  • Thommy Jakobsson » Hänryckt:  ”Det vet jag, Märta. Det är självklart. Jag kommer och hämtar dig med bilen. ”

  • Märta » Hänryckt:  ”Jag kommer, lita på det! Är med i bön tills vidare.”

Bloggarkiv

Etikettmoln