_DSC9211-2.Mobilen

Årets julklapp!

Igår fick jag den här utomordentligt välkomna boken, med den lika kunniga som kryptiska titeln i min hand.

 " Templets förhänge - åter på plats? " - skriven av André Thomas-Brés. Den är utgiven på Sjöbergs förlag. Översättaren av den franska originalutgåvan är bibelläraren Erling Medefjord. 

Det här är en bok som på ett lätt och tillgängligt språk analyserar den katolska kyrkans lära och jämför med Guds ord. En makalös avklädning, vill jag säga. Boken tar upp alla de aspekter som är dagsaktuella för ekumener och bibeltroende och för de som vet om att den katolska kyrkans lära är främmande i Guds ord, men som kanske inte kunnat formulera vad som är felaktigt. Den lilla skriften är full av konkreta jämförelser och ger argument. Inte för polemikens skull. Men för sanningens skull. Vi behöver veta vad som är rätt och sant.

Boken tar upp:  Rom - urkyrkan
                           Rom och traditionen
                           Rom och dess prästerskap
                           Rom och påveämbetet
                           Rom och begreppet kyrka
                           Rom och sakramenten
                           Rom och Maria
                           Rom och helgonen
                           Rom och skärselden
                           Templets förhänge - åter på plats?

Jag har läst in mig på halva boken och kan säga att det är viktigt att ungdomar får ta del av den här kunskapen. Men den slår också huvudet på spiken för alla de pastorer som redan lurats in i de ekumeniska rundabordssamtalen. Bokens innehåll behöver nå oss alla. Skaffa dig kunskap!

Om du har möjlighet: se till att du lägger denna bok i varje julklapp eller gör den till årets julklapp. Lyssna med förlaget om du kan få ett rabatterat pris om du köper tio stycken, t.ex. Vi får hjälpas åt att tömma förlaget på den första upplagan innan jul, så att nästa upplaga kan gå i tryck. Den fyller ett verkligt behov.

Även om jag inte läst färdigt hela boken än, tar jag mig friheten att rekommendera den fullt ut. Det jag hittills läst gör den mer än angelägen och jag har bråttom att få rekommendera den mitt i julhandeln. Skynda och beställ så du inte står utan innan jul. Sprid kunskap. Jag länkar till förlaget här nedan.

http://www.sjobergsforlag.se

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Stina » Inställd evangelisation:  ”Frid Thommy! Ber för dej att du snart blot frisk och fit for fight!”

  • S. Anderberg » Inställd evangelisation:  ”Vi har också varit sjuka....Men vi ser verkligen fram emot den 10:e. Ni är SÅ va..”

  • Märta » Swish nummer:  ”Bäste bror! Inget swish! Låt Herren visa sig härlig! När du ser lokalen, då vet ..”

  • Siri » Swish nummer:  ”När tiden var inne sände Gud sin son till världen..”

  • Leif Andersson » Den Helige Andens verk!:  ”Medan dagen varar måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer d..”

Bloggarkiv

Etikettmoln