_DSC9211-2.Mobilen

Veckans gudstjänst

Har du varit inne på Times Square Churchs söndags gudstjänst över webben, för denna vecka? Om inte, så gör gärna det. Den tillresande pastorn i gudstjänsten från Montreal talar utifrån en psalm i Psaltaren. Hela hans framtoning berör. Har det betydelse? Självklart! Förkunnelse är inte bara ett upprepande av tidigare uttalade sanningar. Den helige Ande upplivar och skapar rörelse.

Varför är jag så angelägen om den här saken?

Det finns ett tema i skriften och det handlar om att bevara liv. Att upplivas. Och att återupplivas. Vi behöver ibland hjälp med vår tillbedjan, med atmosfären och att få tilltal från Guds ord. De sovjetiska eller varför inte de kinesiska kristna i nutid som idag lider i fängelser, skulle bara kunna drömma om att på distans få ta del av en gudstjänst via nätet. Vi är jämförelsevis rika på andliga möjligheter. Men fattiga på god förkunnelse. 

Varför hänvisar jag just till Times Square Churchs gudstjänster? Det är för att jag inte har en egen fiskebåt. Man behöver ingen båt för att fiska människor, men det här är en båt och jag lånar den - så länge den inte tar in vatten från den yttre omgivningen. 

Den här bloggen har en önskan. Den vill vara vad Elisa var för den nyligen döde pojken, i gamla testamentet. Gudsmannen som "la sig över pojken" "med sin mun över pojkens mun", "hans ögon på hans ögon, hans händer på hans händer". ( 2 Konungaboken 4 ) Profeten låg där tills pojkens kropp blev varm. Vi behöver ibland värme utifrån. Från andras gudstjänstliv. Omständigheter kan ha fört oss ut i en för tidig andlig död. Då behövs hjälp utifrån. Paulus uppmanar Timoteus att "uppliva sin nådegåva". Det är en form av hjälp utifrån. Något hade varit obrukat för länge i hans liv. Timoteus behövde en knuff i sidan. 

Vi måste hålla oss levande, brinnande och vakna. Vilka vi? Alla som har ett evigt hopp och som inte nöjer sig med att äta " åsnehuvuden och duvoträck", för det var vad Israels barn fick äta under hungersnöden. Vad står åsnehuvuden för? Det är de mänskliga teorier som man lägger till Guds ord, teologer som idisslar svar på samtidens företeelser mellan traditionens underkäke och kyrkans anspråk som överkäke. Vad står duvoträck för? Ja, det behövs inte någon närmare förklaring. Andens liv som skulle vara ett mäktigt nedsänkande över oss, har knappt blivit till mer än restprodukter som aldrig var ämnade att serveras vid nådens bord. Det som bjuds ut från talarstolarna handlar ofta om annat än Guds rikes angelägenheter.


http://tsc.ms/s1

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln