_DSC9211-2.Mobilen

Det är dags att peka ut och profetera 

Norska Stortinget har i dagarna skickat ut frågan om tiggeri för snabbremittering. Varför tar man inte beslutet själva och omedelbart? Varför ta en omväg? Man har ju redan angivit tonen och formulerat inriktningen - likt beställning av en vara.

Remisser har den egenheten att det är någon annan som skall formulera det obekväma beslutsunderlaget genom så kallade riskanalyser. Det är det akademiska språkets finlir, juridiskt underbyggt, som skall klargöra och bana väg i komplicerade frågeställningar. Någon annan klubbar sedan igen förslaget och lagstiftar emot eller för. I det här fallet Stortinget. Det är det klassiska sättet att två sina händer. Beslut genom remissinstanser.

I detta fall är intentionen att förbjuda tiggeri i hela Norge. Utkastet för remissinstansen är att fånga in alla typer av tiggeri. Verbalt tiggeri. Skriftligt tiggeri. Så väl som förbud emot att räcka ut handen vid vädjan om en allmosa. Så lyder förslaget. Det kommer att driva ut främlingen - som bibeln ömmar för - tillbaka i en än värre misär. Varför kan du inte tåla att den fattige ber om en gåva? Du som har många gåvor i överflöd.

Det är dags att ställa sig upp, peka åt väster och med profetiskt mod tala till källorna. Vilka källor? Oljekällorna. Står det i proportion? Ja, det gör det. 

Landet Norge, vad äger du som du inte fått dig givet? Fjällen? Oljan? Bergen eller dalarna. Fjodarna eller freden. Ditt vidsträckta område. Minlösa fält och fiskfyllda vatten. Allt har du fått av Gud! Han har knölat ihop din landyta för att du skulle kunna ta emot dem som du nu emotsätter dig för några korvörens skull! Han har skapat höjderna för att främlingen skall kunna kika ut mot sina hemländer i hopp om att kunna se tillbaka varifrån man kom. De längtar hem förstår du. Har du ingen känsla för det? Har du inte plats nog? Har du inte utrymme nog? Skall du då skämmas över den som redan är utskämd? Den fattige, den arme och tiggaren! Du skall inte skämmas. Andra gör det åt dig. Vem? Den fattige! Gör det inte värre.

I ett ögonblick kan Gud låta stoppa till oljekällornas flöden så att de sinar. Han är endast en enda formuleringen ifrån det. Då kommer du tvingas att räcka ut din egen hand under eget förbud. Tiggeriförbudet! Vad skall du då göra med din höga inflation som äter sig in i dina lador allra redan?

Det är dags att likt bibelns Amos räta ut fingret. Och peka! Det är inte rätt och det kan aldrig sluta i ett progressivt välstånd.

Aldrig!!


 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv