_DSC9211-2.Mobilen

Emanuel Minos är död

Emanuel Minos har gått ur tiden. En verklig evangelist med en särdeles nobel karaktär. En nestor med profetisk gåva i en nästan aristokratisk framtoning. Men ödmjuk som få. Hans levnadshistoria står för sig själv och han hör till en av de sista ur sin tid och generation. Han skulle snart fylla 90 år. Jag fick äran att fotografera honom för ett par år sedan då denna bild blev tagen.       (klicka på bilden)

Jag länkar till en av de sista predikningar han höll i Norge för fyra månader sedan och reflekterar. En predikan på en timma. Lyssna till budskapet. Lyssna på hur fint stämd han är som budbärare. Inga övertoner. Ingen kverulans. Ingen bitterhet. Tankens klarhet med en god homiletik. Och passion i djupaste allvar. Förkunnelse när den är som bäst. Nu har han skilts från sin bibel som han var så bevandrad i. Vad gör dessa profiler? Vart ligger Karmel? En röd lusekofta? Ett antal år på Oxford? Eller ett mänskligt öde i stort. Inget av det. Det är Gud som kallar sådana. Men det är träffande hur dessa utdöende gestalter står mellan himmel och jord, mellan tid och evigheten och talar å Guds vägnar till sin samtid. Det som de talat kommer vi aldrig ifrån. Det kommer att följa oss in i evigheten. Och vi måste ta ställning !

Lyssna gärna på hans tal. Lägg också märke till hur briljant han har överseende med applåderna emellan varven. I hans generation hörde sånt till ytligheter och bör inte skymma budskapet. Men han tar sig förbi ytligheten och lyckas ändå hålla kvar sin publik. För den stora sakens skull. För människors frälsning skull. Där har du karaktären. 

Må Emanuel Minos gärningar följa honom!


http://www.dagen.no/Nyhet/15/11/2014/Predikantens_siste_tale-136220

 

Etiketter: emanuel minos

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Stina » Inställd evangelisation:  ”Frid Thommy! Ber för dej att du snart blot frisk och fit for fight!”

  • S. Anderberg » Inställd evangelisation:  ”Vi har också varit sjuka....Men vi ser verkligen fram emot den 10:e. Ni är SÅ va..”

  • Märta » Swish nummer:  ”Bäste bror! Inget swish! Låt Herren visa sig härlig! När du ser lokalen, då vet ..”

  • Siri » Swish nummer:  ”När tiden var inne sände Gud sin son till världen..”

  • Leif Andersson » Den Helige Andens verk!:  ”Medan dagen varar måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer d..”

Bloggarkiv