_DSC9211-2.Mobilen

Om du möter hinder

”Om du möter många hinder – tro på Gud, tro på Gud. Löst blir varje band som binder – om du tror på Gud. Gud sin hjälp till oss vill sända, det på dig och mig beror. Underbara ting kan hända – om du tror på Gud.”

Sången sjöng av sig själv i min inre värld denna morgon. Det var en kör med många röster. En stor kör. Resonansen från tonerna angav att den kom från en plats av rymd och den gav ett lugn och tillfredställelse till min själ. Då närvarade smörjelsen från Gud. Ja, tänk hur det kan vara. Helt plötsligt utan någon föraning. Sången och tonerna var himmelska. Musiken som ljöd saknade allt vad modern rytmik kan uppvisa i ett förfinat tillstånd av frustration, aggression eller självhävdelse. Inget sådant levererades av kören. Min tillvaro berikades. Melodin bar med sig texten och jag fick leta upp orden, innehållets rika innebörd.

Det var en gammal sång mitt inre hämtat upp från den eviga världen. Varifrån annars? Inget i samtiden kan tillföra en sådan harmoni den tillförde. Det blev till manna.

Om du möter många hinder” innefattar inte också det den som möter ett hinder, om vi tröskar texten och märker ord? Jo. Ett hinder kan vara nog så svåröverkomligt för den enskilde. Men texten uppmanar oss att tro på Gud även för många hinder. Går du igenom svårigheter? Tron bär för mer och den bär också dig i din belägenhet. Att tro är en uppmaning. Är det inte så texten faller? Uppmaningen att tro genskjuter och avbryter verklighetsbeskrivningens ve och fasa. ”Om du möter många hinder ”… Tro på Gud! Uppmaningen och vädjan håller igen sig själv för att inte ta till övertoner och bli till ett imperativ. Proklamationen skränar inte. Den är omgiven av hopp och tillförsikt. Till Gud. Därför vilar sången på änglavingar och framförs av sådana. Det finns ingen anledning att inte publicera hela sången i sin fulla utformning denna dag.

Tro på Gud.

Om du möter många hinder, Tro på Gud! Tro på Gud! Löst blir varje band som binder, Om du tror på Gud.

 Kör : Gud sin hjälp till oss vill sända Det på dig och mig beror. Underbara ting kan hända, Om på Gud vi tror.

Om av nöd och sorg du hotas, Tro på Gud! Tro på Gud! Sargad kropp och själ kan botas, Om du tror på Gud.

När dig frestelserna hinna, Tro på Gud! Tro på Gud! Kraft du får att övervinna, Om du tror på Gud.


Aldrig här du ensam lämnas, Tro på Gud! Tro på Gud! Vägen för din fot skall jämnas, Om du tror på Gud.    / Egon Zandelin


 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv