_DSC9211-2.Mobilen

Frälsningen!


"Ty den som vill komma till Gud måste tro att han är till, och att han lönar dem som söka honom." (Hebr. 11:6)

På måndag kommer jag att stå i korsningen Gamlabrogatan - Drottninggatan igen, med traktaterna om JESUS! Sommarn är här och stan töms möjligen något på folk. Men det kan inte få hindra. Filippus mötte bara en enda på sin tid när han gick ut på en gata som var tom på folk. Det får sätta standarden.

Jag väcks av behovet av att spela in en Youtube film om frälsning framöver. Hur blir man frälst? Och varför. Att bli en kristen är att bli frälst. Att vara frälst är att vara en kristen. Man kan inte vara en kristen utan att bli frälst. Att bli en kristen är inte att tro i största allmänhet och tycka att kyrkliga värderingar är bra eller att vara snäll, god och medmänsklig. Eller att anta en kristen moralisk och etisk uppfattning om livet. Det är inte att vara en kristen. Det är bara sympati för kristna värderingar och att försöka utöva en medmänsklig hållning. Frälsningen handlar inte om att bli sympatiskt kristet lagd. Eller bejaka en gudomlig makt i största allmänhet. Det är något mycket större! Frälsningen är förvandlande. Den kan vi inte prestera själva. Men i mötet med JESUS så sker det! Det gudomliga mötet.

JESUS lever och han vill möta med dig och förvandla din inre värld. Det är en stark och påtaglig kallelse till varje människa i livet. Bibeln kallar det för att bli född på nytt. Man föds på nytt. Det är mer än en yttre beteende förändring. Det handlar om en förvandling på djupet. I personligheten. Frälsningen i mötet med JESUS nyskapar dig och tar bort roten till det onda i ditt liv. Det är synden. Fri från den blir du en ny skapelse i JESUS Kristus!

Låt oss hoppas på ett verksamt program framöver som kan överbevisa i Ande och kraft, där många kan få kapitulera inför JESUS som tar emot oss med öppna armar. Att tro handlar faktiskt om kapitulation under förtröstan. En förtröstan på att JESUS är en verklighet.

Där möter JESUS oss!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln