_DSC9211-2.Mobilen

Fortsatt arbete för evangelium!

Jag sände en kvinna i södra Sverige en böneduk i veckan som gått i hopp om att tron skulle få verkan i hennes liv. Men duken föll ur konvolutet på vägen. Mottagaren fick bara ett tomt frankerat kuvert av Postnord. Gud vare lov! Nu får någon annan den istället. Tron låter sig inte nedslås! Den hoppas allting. Kvinnan ska få en ny böneduk tillsänd sig. I Jesu namn! Det är fullt möjligt att två behövande istället blir hjälpta. Hulpna.

En man i södra Sverige hade fått tag i min traktat och beställde sedan egna via Vistaprint och i samma format men liggandes. Gud välsigna honom! Det är enormt stort. Bara de kristna kommer igång så kommer saligheten över dem och ger mersmak i tjänst för Gud. Himmelens resurser är oändliga!

Fram till idag har 822 stycken sett mitt senaste Youtubeklipp över "Apostlagärningarna del 5". På tre veckor. Det är fler tittare än Birger Skoglund har under motsatt tid och han är vida känd - om än det inte handlar om att bli känd. Vi ska inte mäta oss med varandra - trots att till och med Elia gjorde så under sina sämre dagar. Han som ingen någonsin kunnat mäta sig med. 

Apostlagärningarna uppvisar en tro och en verksamhet i den Helige Ande vi aldrig kommit i närheten av. "Då sade den Helige Ande ", står det. "Avskilj "... osv. Hur sa han det? Och vem var urskiljandets garant i att det verkligen var den Helige Ande som sa detta och inte en mänsklig önskan som formulerade den? Gode Gud! Vi är inte ens i närheten av det han vill utföra genom oss. Men han får som oftast vara "arbetslös" då vi inte äger hans närhet och genombrytande inverkan.

Paulus slog trollkarlen med blindhet - han som istället - på grund av att han erfarit samma sak på Damaskusvägen borde ha utvecklat "pastoral empati" ... Men inte da!! Inte här. Hans egen erfarenhet och upplevelse av sina tidigare erfarenheter gav bifall åt samma kraftgärning han själv fick gå igenom. Och Gud konfirmerade! Det är oerhört. 

Idag ska jag ut med traktater om Jesus! Solen kommer att gassa. Och vi trivs. Dagen är ett oskrivet blad. En evangelist måste vara FRI- och vara -MODIG-. Man måste brinna för Guds sak och vara öppen för Andens ledning. Man måste vara brinnande -HET. F R I M O D I G H E T !

Vi måste ur alla gamla hjulspår! Alla repetitiva religiösa verksamhetsformer. De har inte ens ett underhållande värde. Därför söker sig frikyrkan in i sakramentalism och anammar ritualism och formalism. Varför? För kontinuitetens skull. Verksamheten måste ju fortgå. Men under bristen på den Helige Andes verkliga närvaro.

"Så förnyas genom Anden som bor i ert sinne." (Ef. 4:23) Han bor i sinnet, skriver Paulus. Eller lever vi ett sådant liv att han tvingats flytta ut?

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln