_DSC9211-2.Mobilen

Evangelisation i Värnamo

Broder Leif evangeliserar på Drottninggatan i Stockholm Broder Leif evangeliserar på Drottninggatan i Stockholm


"Den som vinner seger, honom skall jag göra till en pelare i min Guds tempel, och han skall aldrig mer lämna det; och jag skall skriva på honom min Guds namn och namnet på min Guds stad, det nya Jerusalem, som kommer ned från himmelen, från min Gud, så ock mitt eget nya namn." (Uppenbarelseboken 3:12)

Broder Leif i Småland hälsade mig att han kommer att evangelisera med traktater i Värnamo under morgondagen. Det är så inspirerande. Det är den bästa av alla evangelisationmetoder att gå ut på gator och gränder och nödga människor att ta emot Jesus i sina liv. Tydligare kan inte missionbefallningen gestaltas.

Leif, jag är med dig i tanken och i bön! Det är jag övertygad om att fler av bloggens följare är. Många av mina följare är av dignitet. Hur då? De räknar med Gud i alla lägen. Orden glöder när jag skriver detta.

Paulus han kom till Troas och han säger själv att han fann en öppen dörr för evangelium. Det vi alla eftersträvar. Men han fick ingen ro i sin ande där, står det. Han saknade nämligen Titus. ( 2 Kor. 2: 12-14) Paulus drog då därifrån. Ifrån Troas med den öppna dörren... Så märkligt. Försatt han inte chansen, tänker man. Här har du ämbetets dignitet. Han saknade Titus så till den grad att han åkte därifrån! Här har du församlingstanken i sin minsta form. Två bröder! Paulus och Titus. 

Så det är många som kommer vara med dig i bön och tanke imorgon. Varenda broder och syster som är i tjänst för Herren är efterlängtade av "den andre". Det är Kristi kärlek det.

"Den som vinner seger ", står det i skriften. Seger över vad? Över allt, överallt och överallting! Honom ska Herren göra till en pelare i Guds tempel, står det. Vad gör en pelare? Håller upp en hel del faktiskt. Hela taket! En pelare måste man förhålla sig till i ett hus. Den kan man inte flytta på hur som helst. Den har sin givna position och är fundamental.

Herren ska vara med dig, Leif! Kämpa trons goda kamp. "Stå i egna skor" och du ska se att den Helige Ande kommer till dig och över dig i dina samtal och vittnesbörd. Så vidgas kärlet med tiden och blir ett allt större kärl, till hedersamt bruk.

Jag står med dig på distans imorgon. 

Herren är med dig! 


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln