_DSC9211-2.Mobilen

Rörstrandskyrkan

"Den som tror och blir döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd." (Matteus 16:16)

I dag uppger tidningen DAGEN att Filadelfiakyrkan i Stockholm, som också går under namnet Rörstrandskyrkan, i en röstning sagt ja till att spädbarns döpta skall kunna bli medlemmar i kyrkan. Vi är nu bara ytterligare en röstningsomgång ifrån ett förverkligande. Det är inte längre Guds ord som är normgivande för kyrkan.

Vuxendopets betydelse kommer naturligtvis med den här utvecklingen att upphöra med tiden. Det är den logiska konsekvensen - för varför döpas två gånger om man redan är upptagen i gemenskapen genom spädbarnsdop? Det blir en inbyggd motsättning. Och bibeln känner bara till ett dop.

Bibeln är tydlig. "Den som tror och blir döpt, skall vara frälst." I nämnd ordning - för ingen låter sig döpas om man inte tror. Det vore mer än konstigt. Och ett spädbarn kan inte tro. Ett spädbarn hör Guds rike till och måste själv när barnet växt upp till mogen ålder ta ett eget beslut i dopfrågan. Spädbarnsdop är med samtidens ögon sett ett kyrkans övergrepp, vill jag hävda. En kyrkans ritual som inte har med Jesus barnvälsignelse att göra.

Det framgår med tydlighet i skriften hur frälsningens väg är utstakad. Vad står det i Efesierbrevet? ; en Herre, en tro, ett dop, en Gud, som är allas Fader." (Ef. 4:5) Ett dop! Inte två.

Filadelfia, som har namnet om sig att "ha bevarat Jesu ord " i Uppenbarelseboken har hamnat utanför bibelns lära och får istället benämningen "att ha namnet om sig."... Det är budskapet till församlingen i Laodicea. En mycket allvarlig utveckling. 

Håll dig till bibeln, till Guds ord. Det gav oss Herren för att vi inte skulle gå vilse i tiden. Håll dig till kristna som delar bibelns syn på trosfrågor och dela deras gemenskap.

Vi behöver i sanning en lokal i Stockholm, vänner! Kyrkan håller på att urarta i allt väsentligt.

Jag vill citera några ord av A.W Tozer här. Det är tänkvärda ord.

"THE DEVIL IS A BETTER THEOLOGIAN THAN ANY OF US AND IS A DEVIL STILL."

A.W Tozer

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln