_DSC9211-2.Mobilen

Försvarsberedningens analys

I över ett år har kriget i Ukraina pågått. Det sker successivt en upptrappning mellan Ryssland och Väst. Den eskalerar hela tiden under vår oförmåga att kunna ta till oss det som sker. När kommer vi att få se soldater från Väst i ukrainska stridskläder? Snart är varje del av kriget också vår. Av tvång. Av nödvändighet.

Vem minns inte den första stödsändningen till krigets ukrainska soldater med en försändelse bestående av 5.000 hjälmar. En symbolisk och trevande gåva under försiktighetsåtgärder. En gest till den underlägsne. Hjälmar är möjligen bra när man åker motorcykel men har ringa betydelse i krig. Sedan kom det svenska beslutet att skicka en åldrad version av bärbara robotar, Carl Gustav. För att inte sticka ut för mycket. De moderna behövde vi själva. Man kallade det för defensiva vapen. Man har rätt att försvara sig, enligt folkrätten. Nu har vi kommit så långt och vi har vant oss vid att pansarfordon skickas oavbrutet in i Ukraina. Runt om i Europa så flygtränas ukrainska soldater i att framföra västs stridsflyg. Väst förser Ukraina med högteknologiska vapen under pågående krig. Ukrainska soldater tränas på svensk mark. Förstår vi hur allvarligt läget är, egentligen?

I dag kom Försvarsberedningens analys och publikation "Allvarstid ". Den följer inte massmedias rapportering där det handlar mycket om att nedvärdera den ryska armèn. En besvärjande och onykter hållning. Vi har under ett års tid fått lära oss i massmedia hur undermålig den ryska krigsmaskinen är ömsom hur nära en statskupp Ryssland befinner sig i. Materialbrist. Brist på ammunition och strategi. Ändå så ser de delar av Ukraina som rysk militär angripit helt sönderbombade ut. Husen liknar durkslag och ingen vet hur många som fått sätta livet till i dem. Den svenska Försvarsberedningens analys sätter nu rubriken; "Vi kan inte utesluta ett ryskt anfall emot Sverige. Ryssland kan anfalla Sverige med flyg, fartyg, robotar - och kärnvapen." Vi lever verkligen under hot. 

Det är ett historiskt faktum att det enligt både Anton Johansson och Birger Claesson vilar en dom över Sverige. Sedan länge. Den skulle ha verkställts i början på 1950-talen. Birger Claesson som fick framföra de senaste budskapen sa att domen sköts upp. Då är domen en profetia. Inte sant? Var domen villkorad? Eller blev den upphävd? Nej, den var uppskjuten, menade pingstbrodern. Vad betyder det? Att den verkställs senare. När är senare? Nu!

I år är det sjuttio år sedan ett anfall mot Sverige skulle ha skett enligt dåtida dokument och förutsägelser. Sjuttio år är ett besvärande årtal i det profetiska ordet. Det återkommer igen och igen. Ett blixtanfall emot Sverige innan ett Natointräde - om vi överhuvudtaget kommer så långt - är fullständigt omöjligt att sätta sig in i. Då spelar årsmodellen på stridsvagnen mindre roll. Samtidshändelserna har då verkligen hunnit ifatt det profeterna sa. Vi får be till Gud att så inte sker! 

Men som jag skrivit många gånger. Ett uppvaknande kan ske under ordnade former men också obeställt under ren förskräckelse. 


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln