_DSC9211-2.Mobilen

Två & Två

"Och han kallade till sig de tolv och sände så ut dem, två och två, och gav dem makt över de orena andarna." (Markus evangelium 6:7)

I morgon kommer jag att stå i korsningen Gamlabrogatan - Drottninggatan och dela ut flyers om JESUS. Det vilar en himmelsk glädje över det. Tänk; stannar man hemma eller prioriterar annat så kommer inte JESUS ut till människorna, i det avseendet. Det är ju ohyggligt ansvarsfyllt . - JESUS är beroende av oss troende!

I dagens bibeltext står det att JESUS sände ut dem två och två. Han sände inte endast ut två - du som tror att uppgiften redan är tagen och upptagen. Han sände ut dem två och två. Det säger oss att det är frågan om fler än ett par. Men parvis. Korresponderar inte det mycket väl med evangelierna? Synoptikerna. Matteus, Markus, Lukas och Johannes. Ja, Johannes räknas inte till synoptikerna men vem om inte Johannes har väldigt mycket av ögonblicksminnen att berätta för oss om "allt vad JESUS gjorde och lärde" ? Evangelium - det glada budskapet.

Det står också om ett annat par av vittnen i Uppenbarelseboken. Dem är det bara två av. Inga fler. Det säger oss omedelbart att din plats eller varje människas plats kan ingen annat fylla i evangeli tjänst. Det handlar om bestämmelse och kallelse.

Vilka är de två vittnen som det talas om i Uppenbarelseboken? De två vittnena i "den stora staden som andligt talat kallas Sodom och Egypten". Det är en oerhörd beskrivning på två vittnen som kommer att gå Guds ärenden. I övrigt är de helt okända. Läs om dem! De gör en hisnande resa. Du och jag hör inte till deras kallelse men till vår egen. Du och jag kan ha fått en liten uppgift. Men lika viktig som en sekundvisare, vi som skulle peka på JESUS.

Sekundvisaren gör ett så litet obetydligt steg i tidmätning att den knappast märks. Känner du igen dig? Men den triggar igång minutvisaren som i sin tur rör på timvisaren. Utan sekundvisaren så stannar hela urverket av. Förstå min bild. Vilken av visarna gör störst nytta? Timvisaren, säger vi. Den med störst tidsanvisning. Vi kan i de flesta fall komma en sekund för sent men sällan eller aldrig en timma sent. Då kan det vara för sent. Men det är sekundvisaren i sin ringa uppgift och aktivitet som får uret att gå framåt i sin helhet. Se inte till uppgiftens litenhet! Se inte till att den är så frekvent men uträttar så litet. Du är avgörande för Gud! Han räknar med dig.

Har du läst vad JESUS säger i dagens text? Han gav dem makt över de orena andarna. Inte andar i allmänhet. Men de orena. Finns det orena så finns det rena. Distinktionen i uttrycket påvisar det. Och det finns gott om dem! 

Så res på dig, du gudsmänniska. Aktivera dig. Du är kallad att rensa den andliga miljön i din samtid. Om du ska vänta på att bli fullkomlig för uppgiften då kommer du aldrig iväg. Men JESUS lovade att när den Helige Ande kommer över oss så skulle vi få kraft till att bli hans vittnen. Det är förutsättningen i att vara ett vittne. Bli fylld! Bli uppfylld. 

JESUS som gjort allt för oss!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln