_DSC9211-2.Mobilen

Herren kallar på dig!

En strumpaffär på Drottninggatan i Stockholm. En strumpaffär på Drottninggatan i Stockholm.


"Men var likväl nu frimodig, du Serubbabel, säger HERREN; och var frimodig, du överstepräst Josua, Josadaks son; och varen frimodiga och arbeten, alla I som hören till folket i landet, säger HERREN; ty jag är med eder, säger HERREN Sebaot." Haggai 2:5

Affärsverksamheten i Stockholms city är verkligen ombytlig. En affärsrörelse stannar oftast bara något eller några år sedan kommer det någon ny verksamhets idkare. Här på bilden en liten butik nära korsningen Gamlabrogatan - Drottninggatan. En affär som bara säljer strumpor. Det fyllde mig med sorg och harm. Ja, harm! Visserligen är affärsytorna små men likväl har några lyckats få till en butik bara för strumpor. Och etablerat sig. Men de kristna har ingen kraft att inta en salong för Guds verk. Ett hus, en självförsörjande rörelse, för eviga värden! Stockholm har ett överflöd av biografer och teatersalonger. Och de visar samma filmer. Träng ihop er gott folk! Guds verk behöver en av dem!! Lämna rum!

Jag knyter ingen hand i fickan. Men mitt hjärta på det andliga området är knutet likt det systoliska trycket och vill inte släppa. Nu är tiden inne att Guds folk får ett center som i gångna tider. Hör du mig!? Det är på intet vis ett orimligt krav.

Guds ord kom till Haggai, i texten. Gud var inte emot att templet byggdes upp på nytt. Vad hindrar om Gud är med? De mötte på motstånd - visst - men själva uppbyggnaden av Guds hus medförde en unison förnyelse. Av kulten.

Strumpaffär. Sockor. Vi lever i en tid då strumpaffärer kan etablera sig men inte ett levande Guds verk i ett hus. Det är inte okey! Hur kan en strumpverksamhet bestå men inte den levande Gudens församling!? Strumpor av tusentals varianter. Sockor!!

Skapelsen rodnar av faktum inför levande Gud. Grannhusen ropar till de andra i korsningen över; Detta är fel! De kristna som kan göra storverk i världen, för sitt eget välbefinnande, men inte för Guds verk. Det är en dementi på en levande tro!

Det måste snarast åtgärdas. Det måste snarast åtgärdas! Det är en dementi på en levande tro på Gud! Guds verk är tillbakasatt. Guds hus ligger öde och nedbrutet.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln