_DSC9211-2.Mobilen

Jag ska ta vara på dig!

"Och skriv till Filadelfias församlings ängel: »Så säger den Helige, den Sannfärdige, han som har 'Davids nyckel', han som 'upplåter, och ingen kan tillsluta', han som 'tillsluter, och ingen upplåter': Jag känner dina gärningar. Se, jag har låtit dig finna en öppen dörr, som ingen kan tillsluta. Ty väl är din kraft ringa, men du har tagit vara på mitt ord och icke förnekat mitt namn. Se, jag vill överlämna åt dig några från Satans synagoga, några av dem som säga sig vara judar, men icke äro det, utan ljuga; ja, jag vill göra så, att de komma ock falla ned för dina fötter, och de skola förstå, att jag har fått dig kär. Eftersom du har tagit vara på mitt bud om ståndaktighet, skall ock jag taga vara på dig och frälsa dig ut ur den prövningens stund som skall komma över hela världen, för att sätta jordens inbyggare på prov. Jag kommer snart; håll fast det du har, så att ingen tager din krona." ( Upp. 3. )

Det brinner på flera ställen i världen under gigantiska format. Minderåriga i nedre tonåren skjuter ihjäl folk dagligen. Barn har börjat döda varandra i Sverige. Vi har apvirus och dödligt sars virus. Vi har krig i Europa och en finanssektor som skakar i grunden. Oljekris. Energikris. Vi står också inför en global hungersnöd. Vår välfärd står och vippar. Professorer i ekonomi är oroliga för att effekten av det vi nu ser kommer att slå igenom med full kraft med ett par års fördröjning. Fattigdomen kommer att breda ut sig. De sämst ställda har det redan svårt.

Ja, det är inte svårt att leta händelser till en apokalyps. Vi är mitt i den. Att då få läsa ord från Jesus är trösterikt.

Så här var nöden i modifierad form när Filadelfiakyrkan i Stockholm byggdes på 1930-talen. Förklara det den som kan! Men Guds folk kommer att få möjlighet att mobilisera framöver. Nya uppgifter kommer att skapas för trons folk. Jag upplever det så starkt. Behoven kommer att öka och ett vaccum kommer att uppstå då allt skakar. 

Även om vi kan uppleva oss trängda eller övergivna så är Herren med. Ja, så förlorade också Israel sin Mose en gång. Så förlorade Jakob sin Rakel. Och tomrummet syntes omöjligt att fylla. Förlorade relationer som var så påtagliga att de nästan inskränkte på Guds existens i medvetandet. Men Herren förde dem allesammans vidare och med nya tider uppväckte han profeter och nasirer åt sig med förnyad kraft. Och de blev så deras ledare. Låt oss hoppas på Herren!! 

Här i sändebrevet till Filadelfia så står det att Herren hade församlingen kär. Är inte det gripande? Han säger:" Jag känner dina gärningar." Församlingen utförde något för honom. Vi vet inte exakt vad det var. Men Jesus bekände sig till dem. Det är det stora. Han som hade låtit dem finna en öppen dörr. De hade tagit vara på ordet, står det. Och inte förnekat hans namn. Jesus hade observerat detta. Det är så stort! De var inte utlämnade. De var hårt trängda men gav inte upp. Det såg Herren!

"Eftersom du har tagit vara på mitt bud om ståndaktighet, skall och jag ta vara på dig och frälsa dig ur den prövningens stund som skall komma över hela världen, för att sätta jordens innebyggare på prov."

Håll fast det du har!! Anspänningen är övergående.


 

Etiketter: uppenbarelseboken 3

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln