_DSC9211-2.Mobilen

Det kommande halvåret

Just nu befinner sig den svenska utrikesministern i Bryssel för konsultation med Nato och andra Europeiska ledare. Nu hörs allt högre röster om en ansökan till Nato. Finland kommer med säkerhet att ansluta sig redan till sommaren. Det blir i samma andetag en säkerhetsstrategisk utsatt position för Sverige. 

Östersjön kommer omöjligt att bli ett innanhav för Natotrupper. Det finns inte på kartan. Inte utan konfrontationer! Det är en historisk omöjlighet.

Jag har inte sett eller hört någon analysera de ryska stridsvagnarna på Ukrainsk mark. Det ser var och en av oss att de är av äldre datum. Det är illavarslande. Man måste ha nyare modeller med den kapprustning Ryssland bedrivit under så många år. Som en parallell så var det också en äldre utgåva av pansarskottet modell 86, Sverige gav bort till Ukraina - trots att vi har modernare och bättre granatkastare. Man förbrukar gammal materiel först. Alla tankar på att Ryssland nu "tömmer sina magasin" i Ukraina är en farlig hållning. Det finns naturligtvis en annan arsenal som nödvändigtvis inte bara handlar om kärnvapen. En modernare.

Är detta en kristen fråga? Ja, krig beröra oss alla! När väckarklockan ljuder då väcks vi. 

Det kommande halvåret blir ett förödande vägval som Sverige inte kan undkomma. Hur skulle det gå till?  Står vi utanför Nato blir vi ett sårbart byte. Ansöker vi om medlemskap i Nato kommer vi ofrånkomligt i kläm. Ryssland kommer aldrig att acceptera att Östersjön blir ett innanhav för västvärlden och Nato. Det säger sig självt.

Och jag säger det igen.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln