_DSC9211-2.Mobilen

Tidsläget!

Massmedia berättar att nu är det inte mindre än 130.000 ryska soldater vid och omkring den Ukrainska gränsen. Uppgifter om att sjukvårdsenheter med blodförråd har skickats ut till gränsen indikerar allvaret på ett särskilt sätt, av alla de underrättelser som når oss. Blodgivare vet att efter sex veckor så kasseras färskvaran. Då skulle ett påbörjat krig ha en bortre tidsgräns. Är detta ett propagandatrick eller finns det substans i uppgiften?

Samtidigt får vi veta att Kina inte vill ha invigningscermonin störd av ett krig i Europas ytterkant. Ett förestående krig laddar för helt andra invigningsraketer. Stormakternas politiska spel blurrar vårt omdöme för vad som är en presumtiv mardröm eller ett dubbelt propagandajippo.

Vid annekteringen av Krim ställde sig den ryska militären på Ukrainsk mark utan nationalbeteckningar. Försvaret av landet uteblev. Ukraina blev taget på sängen. Man glömde försvara sig eller så kapitulerade man helt frankt med bara några skärmytslingar. Man annekterades. Inte av styrkorna men av tillvägagångssättet. Mångas liv räddades förmodligen och Kreml uppnådde det som var deras avsikt. Inta och som man sa; återta Krim. Efter några år hade man byggt en bro till fastlandet som för all framtid ska demonstrera tillhörighet och dominansen i Svarta havet.

Just nu laddar Ryssland upp för en planerad militärövning i Belarus. Vitryssland är Belarus. BelaRos. Det är samma område vare sig Lukatjenka sitter vid makten som en potentiell rysk lydherre eller vi ser militärövningen som en förlängning av den ryska statens agerande eller inte.

Västvärlden gör precis det som Vladimir Putin önskar. Främja polarisering. Det ligger i sakens natur och är en reaktiv åtgärd. Den svenska militären har skickat några hundra soldater och bandvagnar till Gotland. Och jag sitter och rapporterar som en krigsreporter. Absurt. Händer detta verkligen? Kan vi greppa detta?

Danmark har under Nato flagg skickat två amerikanska flygplan till Baltikum. Britterna och USA är redo att skicka soldater för att som man säger; förstärka de allierade. Den samlade mängdrabatten betalar sig i Kreml! 

Det är precis så här Putin vill ha det. Att rekonstruera kalla krigets polariserade värld. Och väst följer fogligt efter. Väst, detta flytande begrepp med USA i täten, har inte för avsikt att strida på Ukrainsk mark. Ändå laddar man upp med vapen och manskap på Nato mark runt omkring. Ryssland som å sin sida inte uttalat något direkt hot mot några andra länder. Inte heller för den delen samlat militära styrkor i dess omedelbara närhet - förutom en ökad aktivitet i Östersjön. Samtidigt som svensk polis och underrättelsetjänst tonar ned uppgifterna om drönare över flertalet svenska skyddsobjekt i landet.

Under gårdagen tog man enligt uppgift en rysk medborgare som körde en drönare över Drottningholm - mitt på ljusa dagen. Bor inte Sveriges statschef där? Den för Sverige högste i rang. Man anförde att manövrerandet av drönaren mitt på dagen inte skulle ses som något uppseendeväckande. Just det faktum att han drönade mitt på dagen, då han skulle kunna bli som mest upptäckt, talade för att det bara skulle handla om en ovetskap mot förbudet. Risken för att bli maximalt upptäckt talar därför emot ett spionage. Sånt gör man i lönndom... När samtidigt dagsljus är den bästa tiden för kartläggning. De svenska myndigheterna som naturligtvis inte är så naiva vill tona ned och lägga locket på. Det hör till svensk hållning och neutralitet. Jag ifrågasätter den inte. Jag bara konstaterar. Det stod inte heller vid denna händelse någon nationalitets beteckning på det militära redskapet, vad vi vet. Farkosten som med säkerhet fick landa under kontrollerade former och kan hämtas ut av ägaren då ärendet avskrivits.

Samtidigt så stormar den svenska oppositionen emot regeringen i Nato frågan. Den svenske försvarsministern som har det yttersta politiska ansvaret för att vi inte hamnar i krig hävdar med emfas att vi inte ska debattera någon Nato option. Inte just nu. Det är naturligtvis för farligt. Det är en tydlig signal till Ryssland. Vladimir Putin inledde den här vintern med att påpeka det. Finland och Sverige får uttryckligen inte närma sig ett Nato medlemskap.

Jag läste i en kristen dagstidning om sammankallande till ett bönemöte för situationen. Men man ville inte vara för alarmistisk. Man förstår inte sin tid. Och man förstår inte heller mitt i uppropet vilken stor Gud vi har! Å ena sidan vill man inte skapa panik hos de kristna. Men man vill be till Gud ändå. Fall, ifall. Ifall det är ett krig på gång. På riktigt. Men under modesta former.

Mina vänner, är det inte väktarens roll att varna!? Att ropa och larma! Är det inte trumpeten som likt militärens revelj ska göra de kristna redo och att hålla sig vakna? Jag längtar inte efter krig. Det är till och med genant att skriva det. Men vi står ju inför ett krig i Europa som ingen vet hur långt det kommer att gå eller yttra sig. Då ska vi vara alarmistiska! Gå i bön för Sverige!! Vi lever farligt. 

Jag vet inte hur många gånger jag skrivit det här på min blogg men vårt land och folk behöver hjälp med avkristningen och den djupa sekularisering som dragit folket ned i svår synd. Vi är ju vårt folk närmast. Därför talar jag om Sverige och inte om hela världen. Det är inget renodlat nationalistisk perspektiv. Men vi bor ju här och råkar vara svenskar. Vi behöver hjälp att trycka tillbaka synden och ondskan. Vi överlever inte som art annars.

Man kan inte både uttala domar och samtidigt avvärja dem. Man kan inte både be om väckelse och sedan inte välkomna den.

Gud hjälp oss! 


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

  • Anita » Traktatmissionen!:  ”Thommy,jag sänder många Krya på dig hälsningar och ber att Gud ger dig kraft och..”

Bloggarkiv

Etikettmoln