_DSC9211-2.Mobilen

Sverige i blickfånget

" HERREN är god, ett värn i nödens tid, och han låter sig vårda om dem som förtrösta på honom." Nahum 1:7

"Herren är god", uppger profeten Nahum som fick uttala de domar över ett folk Jona tidigare hade räddat genom sin predikan. Det vi minst av allt kommer ihåg om Jona var att han faktiskt predikade och att folket omvände sig. Vi minns honom mest för hans olydnads skull. Så fel!

Nahum, vilket betyder tröstare, Elkositen, eller med härkomst från Elkos. Ja, hade han uppträtt idag hade han varit illustrativt tidsenlig med vår elkris. Elkositen. Vår el som verkar ha farit sin kos under stigande priser. Nahum, som kom att uttala sina domar över Nineve 120 år efter Jona predikan. Vad viktigt det är att de som är satta att predika gör det också. Annars kommer valen och hämtar dig under brokiga omständigheter. Det blir ingen lätt resa! 

Det senaste dygnet så har vi hört om "militär tekniska åtgärder". Det var så den ryska regimen uttalade sig när den inte omedelbart fick som den ville gentemot världssamfundet. Nu lever vi i en militär anspänning. Ryssland vill ha en korridor emellan sig och väst av lydstater som inte ska få tillträde till militäralliansen Nato. En fullständigt omöjlig önskan för fria stater att själva vilja välja.

Nu rapporteras det om drönare som regelvidrigt står och hovrar över skyddsobjekt lite var stans i vårt land. Jag såg för övrigt själv en sådan stor drönare ovanför Vikingterminalen och Fåfängan förra helgen här i Stockholm. Den var för stor för att bäras av turister. Och det var för mörkt ute för att dokumentera med behållning. Norrskenet hade inte heller gjort sin debut på den Stockholmska himlen. Vad syftar dessa drönarinsatser till i en stegrad psykologisk krigföring? Och har de rysk härkomst? Det ska vi än så länge låta vara osagt. Men att det skulle kunna röra sig om det militärtekniska hot som Ryssland varnat för, passar väl in i bilden. Vad kan dessa okulära besiktningar av svenska skyddsobjekt syfta till? De kan handla om att i ett senare skede utföra sabotage. Hela vår tillvaro är uppbyggd på känslig IT försörjning. Vi har inte ens kontanta pengar att betala vår flykt med idag. Vi är extremt sårbara.

Allt handlar inte om militär intervention. Projektiler och kulhål. Den är möjligen förestående för Ukraina. De ryska trupperna mot gränsen är knappast ute i campingsyfte i kylan. Och de har varit där under en lång tid nu. Mobiliseringströttheten skaver mot lusten att få börja jobba.

Vi ser redan nu hur det psykologiska trycket ökar på det svenska folket. Hoten. Osäkerheten. Ökade kostnader i takt med en skenande inflation. Det hotar sänka börsen och det driver obönhörligen upp räntorna och punkterar värdet på pensionkassan. "1930-tals depressionen" smyger sig över oss likt ett vatten som stiger under läckage i ett slutet utrymme - och vi kan inte undfly.

Jag skall öppet erkänna; Jag ber inte att Gud ska rädda oss från hoten. Det gör jag inte. Jag ber att detta land ska få genomgå en sista väckelse innan Jesus kommer tillbaka!! Tidstecknen visar att han är alldeles nära! "Anden och bruden säger -KOM! Och det som hör det säger - KOM!" - Kom Herre Jesus!

Vår framtid blir svår. Det blir inte en sista väckelse under blågula tältdukar - även om också Ukraina likt ett tidens omen har de färgerna i sin flagga. Nej, det blir rödsvarta tältdukar om lott. De färgerna har en förmåga att stänga ute solljuset på ett helt annat sätt än den gula gör. Det gula inslagen i tältdukarna som under sommarmånaderna förstärkte vår solbränna då ljuset bröt in mot vår tillvaro under välmående. 

Jag vill be som kung David gjorde i sitt svar till profeten Gad: Jag vill falla i Herrens hand! Inte i människohänder. Jag ber inte för vårt land. Det gjorde inte Nahum. Läs hans bok! Man kan inte både uttala domar och samtidigt avvärja dem. Man kan inte både be om väckelse och sedan inte välkomna den.

Vad sa Elia? "Med mindre jag säger det! Det kommer inte att regna." En man efter Guds vilja. Han torkade landet in i kris. Varför? För omvändelsen skull. Vårt land har gått för långt i många stycken och den profetiska kalendern håller inte tiden med den rasande fart vi lever våra liv. Synden måste bromsas. Annars utplånas vi.

"När David steg upp på morgonen kom Herrens ord till profeten Gad, Davids siare. Han sade: ”Gå och säg till David: Så säger Herren: Tre saker lägger jag fram för dig. Välj en av dem som jag ska göra mot dig.” Då gick Gad in till David och meddelade honom detta och sade till honom: ”Ska det komma svält i ditt land i sju år? Eller ska du fly i tre månader för dina fiender medan de förföljer dig? Eller ska pest drabba ditt land i tre dagar? Bestäm nu vilket svar jag ska ge honom som har sänt mig.” David svarade Gad: ”Jag är i svår vånda. Men låt oss falla i Herrens hand, för hans barmhärtighet är stor. I människors hand vill jag inte falla.” 2 Samuelsboken 24

Gudsfruktan som har sina alldeles givna förtecken.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln