_DSC9211-2.Mobilen

- Gå ut!

"Och han sade till dem: "Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen. Den som tror och blir döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd. Tecken skall följa dem som tror detta. I mitt namn skall de driva ut onda andar. De skall tala med nya tungor. De skall ta ormar i händerna, och om de dricker något dödligt gift skall det inte skada dem. De skall lägga händerna på sjuka, och de skall bli friska." Markus 16

Strax ska jag bege mig ut med evangelium i korsningen Gamla brogatan/Drottninggatan. Det är koordinaterna för mitt arbete. Välsignade korsning!

Just nu försvåras arbetet för kyrkorna genom introduktionen av ett covidpass. En begriplig åtgärd men med så många inbyggda komponenter som väcker avsky i ett demokratiskt land med en alltför hög svansföring i religionsfrihetens namn. Vilken märklig situation. Jag som tror att det allt mer och mer är dags att betona missionsbefallningen och "gå ut " och möta människor med Jesus. Gatorna som erbjuder fina och oväntade möten. Och det är tusen och en hinder att övervinna för en evangelist. 

Tänk att Jesus så exakt fångade vår fallenhet för att sitta inne i anonymitet och på våra kyrkbänkar. De andliga ämbetena som skulle vara till för att göra de heliga skickliga, har istället övertagit all skicklighet och gjort den enskilde passiv. Vi har fått proffs på andlig verksamhet och alla beslut ska gå genom församlingsstyrelser eller ledande pastorer. Jesus sa inte "Gå in ". Han uppmanade oss att "Gå ut ". Begripligheten i den befallningen är solklar. Den uppmaningen kommer alltid att stå där i Guds ord. Aktivera dig! Gör något för Jesus!

När du går ut till människorna kommer du att upptäcka att du inte är så skickad som du tror, som när du sitter i din kyrkbänk och kräset analyserar Guds verk. Det är din stora tillgång! Låt mig få säga det; Du blir beroende av att bli ledd av Jesus bland människor och smörjelsen får en praktisk betydelse, när du aktiverar dig och går ut på stan.

Kyrkbänkarna är fulla av specialister på teologi men få som vinner själar. 

- Bli en människofiskare!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln