_DSC9211-2.Mobilen

Ska Sverige gå i krig med Ryssland?

"Be att ni inte behöver fly på vintern eller på sabbatsdagen." Matteus 24

I går när vi stod på stan och evangeliserade kom ett bibelord till mig. Ja, vi kristna brukar säga så när en bibeltext utan förklaring gör sig påmind. Jag hade inte riktigt koll på de omgivande versarna där och då, så jag gick till en av mina medarbetare och nämnde om bibelordet. Det kom så plötsligt och utan förklaring. Javisst; det var kallt ute men det var inte på det viset bibelordet framstod. "Be att eder flykt icke sker på vintern eller på sabbaten."

Idag slår jag upp tidningen och läser till min förskräckelse några meningar av Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist. Ett häpnadsväckande uttalande.

En bakgrund. 

Bibeln talar mycket klart och tydligt om en federation där Ryssland är den centralt ledande staten tillsammans med flera andra. Hesekiels bok pekar ut området som fått namnet ”den yttersta Norden”. Bibelforskare har i alla tider inkluderat även Sverige i det angivna området. Hesekiel profeterar och säger att "många folk har han med sig " i ett kommande storkrig mot Israel. Sverige, som i många år bedrivit militära insatser under FN-flagg har alltid befunnit sig i områden som inte utgjort något som helst hot mot vårt land. Cypern, Kongo, Mali med flera andra länder i Afrika eller som senast i Afghanistan. Ett rikt men fullständigt utarmat land. Men det har varit under fredsbevarande regi. Nu ändras den svenska hållningen. 

Just nu pågår en massiv provokativ aktion från Belarus mot den Polska staten. Lukasjenkas regim flyger över flyktingar mot den Polska gränsen. Syftet är att överbelasta de europeiska länderna med flyktingströmmar, vilket har beskrivits som ett hybridkrig. På detta sätt drivs Polen tillbaka till den europeiska unionen som man haft stora bekymmer med det senaste åren, därför att Polen odlar en självständighet i frågor som man menar skall ligga på nationell nivå och inte vara EU reglerat. Den friktionen ligger det inte i Rysslands intresse att mildra. Tvärtom! Att Belarus president Lukasjenka dessutom skulle genomföra detta utan Moskvas goda minne är helt uteslutet. Ett så svagt och isolerat land som Belarus utgör, måste i trängda lägen ha en förbundsmakt. Det är Ryssland.

Då kan man fråga sig; Hur kan Ryssland och president Putin i kulisserna aktivt stödja ett närmande mellan Polen och EU? För det är kontentan av flyktingvågen. Det ligger helt klart i Rysslands intressen att både försvaga grannlandet Polen men också söndra det ifrån EU. Man förbereder samtidigt med tydlighet ytterligare en invasion av Ukraina. Observatörer beskriver att det finns 100.000 ryska soldater vid Ukrainas gräns. Vi såg också det för några år sedan hur Krim översköljdes av ryska militärer och den europeiska unionen med allt för många regeringschefer som skulle säga sitt, stod fullständigt handfallna. Det ligger i sakens natur. När det är krig har man inte så många mötesträffar att komma fram till en lösning om hur man skall agera innan det är för sent.

Och så till förskräckelsen.

Den svenske försvarsministern Peter Hulqvist går offentligt ut och säger att Sverige är beredd att skicka svensk militär till Ukraina.; ”Vi ser det som en väldigt viktig del för att markera EU:s ambition att bidra till säkerheten och suveräniteten för Ukraina.” Svenska Dagbladet som är källan till citatet rubricerar artikeln: "- Vi kan skicka militär till Ukraina." Det är ju en krigsförklaring!

Mina vänner! Detta är ett orosmoln. Innebörden i det den svenska försvarsministern säger är faktiskt att Sveriges militär kan komma att strida mot Ryssland på Ukrainsk mark. Säg mig; när hade Sverige ett så tydligt besked om en väpnad konflikt, där fienden inte är harmlös eller tillhör ett underutvecklat land och det under FN-flagg!? Detta är illavarslande! 

Sverige kommer i framtiden att vara en aktör i ett stort krig mot Israel. Jag är ledsen att behöva säga det, du som är Israelvän, men så har Gud förutsagt i sitt ord - hur mycket vi än kramar gamla olivträd i Kidrons dal eller tycker annat på distans.

Hur blir man en federation? Ja, det blir man i bästa fall under konsensus. Under fredliga förhållanden. Men detta är en indirekt krigsförklaring mot Ryssland. Hur kan det annars uppfattas? Det är en sak att sitta vid ett EU bord och vara överens med likasinnade. Det är en annan sak när det väl gäller! Då har EU inga muskler. Inga militära muskler överhuvudtaget - åtminstone inte de enskilda länderna förutan.

”Bed att eder flykt inte må ske om vintern.”…Guds ordet handlar om en större kontext i rotprofetian och blev till en delprofetia för evangelisten imorse. Det var mycket omskakande att läsa om detta och jag är rädd för att det inte finns täckning för dessa uttalandet utan förödande konsekvenser. EU är ett för söndrat rike för ett sådant morskt uttalande. Detta varnar profeten Daniel för.

Vi är vana vid att leva under demokratiska förhållanden. Men Ryssland är en skoningslös makt - till och med mot sina egna oppositionella. Jag vill inte vara alarmistisk men detta var sannerligen en markör. Vi kommer inte att lämnas ifred, kan jag säga dig, om detta realiseras. 

Detta är en tydlig varning om att vi kan gå in i ett nytt skede och det fortare än vi anar.

Gud hjälpe oss!!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln