_DSC9211-2.Mobilen

Inför dopets gravImorgon är det dop till Kristus vid Sickla strand. Klockan 17.00 sker det. Var med i bön! Förberedelserna är många och på skilda plan och det är mycket som får lösas spartanskt och med uppfinningsrikedom. 

Frågan uppstod hur dopkandidaterna ska kunna byta om därute i det fria. Jag kom då på att jag har ett kamouflagetält som jag använt vid rovfågelfotografering. Det är ett enmanstält man dessutom kan stå upprätt i och som man fäster i marken så det inte flyger iväg. Det kommer bli en utomordentligt praktiskt lösning på detta triviala problem. Tältet vecklas ut och fälls ihop i en handvändning. Kärleken är uppfinningsrik, kärleken till Guds verk!

Be till Gud för dopkandidaterna att de får kraft att gå hela vägen. Det är ett stort steg i rätt riktning på trons väg. Vi döper ju till Kristus och inte till något samfund. Det hoppas jag att man gör också i din kyrka.

Du har väl läst om hur Guds Ande ryckte bort Filippus så fort han rest upp den etiopiske hovmannen ur vattnet, när han hade blivit döpt? Så oansvarigt av Gud! Borde inte hovmannen under Guds Andes överenseende åtminstone ha fått gått en Alfakurs och minst två år på bibelskola först? Hur skulle han kunna klara sig andligen i Etiopien utan kunskap i ordet? Nej, Guds Ande ryckte bort Filippus och han blev därefter sedd i Asdod, fem mil österut. Hovmannen fortsatte därefter sin färd - glad! 

Ha större tro till Gud och till den Helige Ande och var mindre ängslig för numerären i ditt samfund. Du är primärt satt att vinna människor för Gud. 

Att bygga sin församling - som är Kristi kropp - det sköter Herren om!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln