_DSC9211-2.Mobilen

Berörd

Jag är fortfarande mycket rörd över timmarna jag tillbringade under gatuevangelisationen i går och mötet med alla människorna med deras olika ansiktsuttryck, allt som sades, de olika reaktionerna, osv. Texten; " Jesus älskar dig! " visade sig vara väldigt väl vald. På nåt vis avväpnande. En dels ansikten stelnade till och de mobiliserade en slags akut ilska. Andra uppvisade ett vänligt överseende men ändå avvisande. - Tack, men nej tack, typ. Men alla blev berörda. Det går inte att komma ifrån.

Det är först som sist en väldig skillnad på att ställa sig på stan i Jesu namn eller i sin egen höga person. Det är första gången jag lagt märke till det. Det är skyltens förtjänst, tror jag. Människorna hade redan läst texten på plakatet på avstånd och ytterligare en kontakt kunde kopplas via traktaten, om man så ville. Delar man bara ut flyers så vet inte mottagarna vad det är man delar ut. Det kan ju lika gärna vara reklam för yoghurt. Ett tiotal samtal blev det av skilda slag, iaf.

Människor bär på behov. Här handlar det om bördor som människor bär på i sitt inre, de bördor som Jesus vill lyfta av. Det mötet kallar bibeln för ett frälsningsmöte med löfte om evigt liv. Ett bibliskt uttryck. Och svårare är det inte. Detta har en enorm betydelse för den enskilde. Jesus som möter oss precis där vi är - var och en.

Det slog mig så starkt att det bara är människor som kan gå ut med evangelium om Jesus. Inga andra kan göra det. Jag fann det vara förskräckligt och i underläge. Jesus har ju begränsat sig på det viset. Det är en nyupptäckt sanning för mig detta, att Gud inte sänder änglar för att tala med människor. Det måste vi göra! Fast, vi måste inte. Måste är fel drivmedel. 

Jag fann också att mitt sätt att evangelisera var okonventionellt för vår tid. Förr var det mer än vanligt att stå på gatorna med traktater. Men jag vill påstå att det fortfarande var effektivt. Ingen stor kör. Inga uppträdanden. Inget program. Ingen som försöker imponera på. Bara rakt på sak; Jesus älskar dig och här finns jag för dig till vägledning. Så avskalat. Så genuint. Så centralt och så viktigt! Jag känner som ett resultat av det, ett behov av att vidga min hemsida så att jag får in vägledande undervisning för de som via flyers tar sig in på min hemsida. Frågorna måste mötas. Kom gärna med förslag.

På måndag kommer jag att gå ut igen. Jag känner att det är ett enormt behov där ute. Den konventionella metoden att dela ut flyers som uppenbarligen blivit okonventionell - eftersom så få andra gör det - har helt plötsligt blivit jungfrulig mark igen. Jag vill trampa upp de gamla stigarna som vuxit igen, där jag går. Stigar som är oändligt många och långa.

Jag har precis bara börjat. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln