_DSC9211-2.Mobilen

Gå ut och gör alla folk till lärjungar...

Gamlabrogatan/Drottninggatan. "Klickbar bild." Gamlabrogatan/Drottninggatan. "Klickbar bild."


I dag har jag varit ute i fem timmar och evangeliserat. Människofiskat. Ja, det var så Jesus kallade uppgiften som han överlämnade åt oss. Det var så han sa till Petrus, fiskaren; "Följ mig så ska jag göra dig till en människofiskare."

Jag ställde mig i korsningen Gamlabrogatan - Drottninggatan. Det var för mig en verklig manifestation och en historisk dag. Kan en dag både vara profetisk och historisk? Så kändes det i alla fall.

Om man illustrera människors intresse för något och deras mottaglighet i en bild och tänker sig den som en jordmån, då är marken idag både torr och hård. Den behöver plöjas upp. Ja, det var verkligen som att pimpelfiska i kyla där öppningen hade tendens att frysa igen gång på gång. Det är en tid av tjockis vill jag påstå. Men jag ser också något jag aldrig sett förut och det är att de flesta ser generade ut när de såg mig. De såg mitt plakat och det direkta budskapet. Säger inte det något om att i folksjälen så finns det en djupt rotad kunskap om Jesus!? Absolut! Därför ska vi kristna vara frimodigare. Människorna vet om! De vet om Gud. Vi ska bara påminna dem att ta ett beslut. En dag söker Gud dem, då ska de minnas oss!

Jag kommer att göra korsningen Gamlabrogatan/Drottninggatan till min. Jag kommer att hålla på tills islossning sker och vaken blir synlig och fiskar kan fångas i stim med nät. En bild.

Jag hade tagit med mig hela min upplaga på 1500 stycken flyers men fick ta med mig 1000 hem igen. Jag delade bara ut 500 stycken på fem timmar. Riktigt dåligt. Men nu handlar inte andligt arbete om statistik. Det får det aldrig göra. Men ungefär bara var tjugonde människa jag erbjöd en flyers tog emot den. Resten nekade. Så stort ointresse är det för evangelium. Men jag misströstar inte. De andra nitton som inte tog emot någon traktat hade jag redan "tvingat" att läsa på mitt plakat. Det var det genialiska. På så vis fick jag riktigt intresserade att ta min flyers av fördjupat intresse. Att bara vräka ut handaffischer som sedan kastas runt hörnet är ju ingen bra strategi. Jag nådde således otroligt många med det ett avskalat evangelium - både de som kom bakifrån men också de jag mötte ansikte mot ansikte.

Jag fick denna första dag be till Gud rakt upp och ner för en man och för hans livssituation. ( Jag vill ju hålla dessa rapporter strikt anonyma och inte röja någons identitet. ) Mannen var ett justitieoffer och behövde hjälp. Han bad mig bedja för honom. Jag bad för honom och angav vägen till Gud. Jag vägledde honom att själv be till Jesus över sin situation när han kom hem och rådde honom att ta en ny kontakt med den som vållat honom så mycket hat. "Gör det om två dagar, så skall du se vad Jesus har gjort för dig ", sa jag. 

Många kristna kom också fram och var glada för att jag stod där. Verkligen uppmuntrande. Två oberoende av varandra uppträdde profetiskt och med all välönskan. Det hade inte jag väntat mig då det var jag som skulle agera denna dag. Himlen backade upp.

En "besatt" man kom emot mig barfota i den kalla januarikylan. Fötterna var blåröda av kyla. Vart kom han ifrån? Han ville ha en flyers av mig. Han talade osammanhängande som en berusad och gick sedan sin väg. Sedan kom han tillbaka efter en stund och talade till mig väldigt bildat och med tankeskärpa. Han bedömde min verksamhet och jag kände igen den onde i det han kommenterade. Dessa arma makter som spelar i underläge och plågar människor. Nästa gång måste jag erbjuda honom befrielse. Då får han också förståndet tillbaka i att använda strumpor och skor. Det här var ingen uteliggare eller tiggare jag mötte, kan jag tillägga.

Jag fick hjälp av gatukontorets städare att ta den här bilden. Den är jag glad för. Som ni kan se så framhärdade jag i att ha ett plakat både fram och bak. När jag ändå var ute kunde jag lika gärna dra nytta av hela min kroppshydda som en reklampelare. Det gick bra.

Tack till alla er som hört av er på mejl och telefon om att bedja för denna dag! Jag är inte intresserad av att starta en verksamhet kring min egen person. Då skulle jag tappa bort det fina jag nu upplever. Men det är ju så vänligt av er att det nästan känns förmätet att framföra en sådan önskan om förbön.

Jag hoppas få många tusen tillfällen till att stå i denna korsning framöver. Jorden måste bearbetas på nytt och det behövs arbetare till Guds skörd.

En ny tid har börjat.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln