_DSC9211-2.Mobilen

Försvarsmakten kallar in civila fordon

Igår kunde vi läsa om att Försvarsberedningens ordförande, Björn von Sydow, har en privat krisberedskap i händelse av krig. Han uppger att han lagrat filtar, mat, har en eldstad och en radio som man vevar fram el, så att man kan höra nödvändiga nyheter på radion. Vid krig kan elen slås ut. Man vädjar också från Försvarsberedningen att gå in på webbadressen: dinsakerhet.se - för att uppdatera sig och skaffa sig kunskap. 

Idag läser vi att Försvarsmakten också börjat skicka ut inkallelser för civila fordon, i händelse av höjd krigsberedskap. Man krigsplacerar fordonen. Det handlar främst om lastbilar och tyngre fordon men även privatbilar kan tvångsinköpas. De som får en sådan inkallelse får den i hemlighet per post. Vid ett krigstillstånd hinner man inte köpa fordon. Då måste fordonsparken redan vara känd och leveransklar.

Den totala tystnaden kring mina bloggar kan möjligen bero på det obegripliga i situationen och om det överhuvudtaget stämmer. Ja, du lär inte höra några verkliga profeter tala om det idag. Man är inte "up to date" med situationen. Nu är det inte längre jag som är alarmistisk. Nu är det istället myndighetspersonerna i Sverige som larmar. Min hustru som alltmer talar i termer: "du verkar få ditt krig"... Frågan är trots allt större än jag. 

Den militära bedömningen är att ett krig någonstans i Europa kommer att tvinga Ryssland att inta Sverige för att säkerställa Östersjön. Vårt innanhav rymmer många länder som Finland och de tidigare Baltiska länderna. Gotland anses vara en ovärderlig punkt i det här sammanhanget. Gotland - Östersjöns hangarfartyg, också kallat. Gotland och Öland som är en infartsport till Östersjön och Atlanten. Den som har Gotland äger Östersjön. Det är analysen.

Jag är inte för krig. Absolut inte! Då vore jag inte frisk. Men vår befolkning och vårt land måste igenom en kris. Varför? Det är bara en djupgående kris som kan föra till en rätt utveckling. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln