_DSC9211-2.Mobilen

Jesus centret!

På tisdag, onsdag och torsdag har TSC i New York bön och fastedagar. Man har sagt att man skall bedja särskilt för USA:s framtid. Ja, det kan behövas. Det är inte ens säkert att president elect hinner ta plats i det Vita huset. Jag är rädd för det.

Jag har själv stuckit ut och provocerat alla eventuellt redan existerande församlingar i Stockholms stad om att vi behöver ett nytt evangelisationscenter i Stockholms Citykärna. En finansiell galenskap redan på idéstadiet. Men jag står fast vid det! Stockholm har ett flertal gamla teatrar och biografer med usel lönsamhet. Det beror på att kulturen ofta är ideellt finansierad och att folk nuförtiden sysslar med annat. Herren behöver en av de lokalerna. Han kan förse!

Jag är ingen projektledare. Det får Herren vara! Han är både idémästare och ledare. Men vi behöver ett kristet center som inte är en ungdomsverksamhet där Gud har gått över till engelska som huvudspråk. Varken andlig tuffhet eller smörjelsen är beroende av engelskan som image. Det finns också fortfarande en enkel tro som har attraktionskraft långt bortom musikkulturer och rökmaskiner och trendig rekvisita. Så kraftlöst arrangerat inför den andliga världen. Så obetydligt och billigt. Gud behöver inga tillhyggen när han vinner segrar! Andliga segrar utkämpas inte genom effekter. Det är bara yta. När strömmen går far smörjelsen ut. 

Man nämner från olika håll för mig att det redan finns flera nyetablerade och framgångsrika församlingar i Stockholm. De är också framgångsrika ekonomiskt. Så bra att konceptet fungerar! Bättre då att klara sig med något litet och med Herren. Koncepten är alltid övergående. Herren som kan mätta en hel skara av något litet. Vi behöver ingen ny ungdomsgård i kristen regi! Vi behöver en församling för de behövande och inte för de som vill demonstrera och exploatera en viss kristen kultur eller fromhetsutövning. Där skulle varje själ vara dyrbar. 

Kanske dagarna till veckan kunde vara ett tidsutrymme för att ropa till Gud om saken.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln