_DSC9211-2.Mobilen

Inställt lopp?

På söndag är det Vivicitta Firenze Mezza Marathon 2016. Det är sakta men säkert tveksamt om jag kommer med. Jag har varit sjuk och verkligen däckad. Det slår hårt mot prestandan.

Kondition och motion är en färskvara. Som med manna. Den går varken att bunkra eller i överförd mening placera i ett fack med gudomliga erfarenheter. Smörjelsen är alltid färsk och kallpressad. Ofta under trängda förhållanden. Det står kylan för. Den blir då extra vergine.

I det andliga livet är det vårt lidande som står för det extra - därför att Kristus redan gjort allt för oss. Men vi erbjuds att också lida med honom. Och för honom. "Kom ihåg vad jag sagt: tjänaren är inte större än sin herre. Har de förföljt mig, ska de också förfölja er. Har de bevarat mitt ord, ska de också bevara ert ord." 1 Joh. 15:20. Du sakupplysta och värmande sanning.

Hur det än går med deltagandet, löprekordet eller den oemotståndliga tanken att få deltaga i detta lopp, så får jag idag tills vidare nöja mig med att åtnjuta denna bild från Florens. Fotoläraren Göran Segeholm har lärt mig under en kurs jag gick hos honom, att man aldrig skall förklara en bild. Men jag måste få bryta mot hans regel. 

Den här bilden är tagen vid tidigare besök i Florens. En API mack som verkar relativt nybyggd. Två pumpar vid ny tegelbyggnad. Ett litet företag. En fantastiskt fin FIAT 500 kör upp för påfyllning. Bilens tank sitter där nyproducerade bilar nu mera brukar ha sin airbags. Och motorn sitter baktill. Hur tänkte man när man byggde den här bilen? Ja, man tänkte italienskt. Man ligger naturligtvis först i kön när man kör och har inte för avsikt att krocka. Och motorn skjuter på bäst bakifrån. Resten är estetik och funktionalitet. Vackert. Mycket vackert.

Till slut.

Min vän, får du utstå lidande av något slag. Tänk på Josef. Gud var tvungen att ta honom på de mest obegripliga vägar för att få honom dit han skulle. Gud hade ett syfte. Bara Gud kan ta på sig ett sådant verk. Sitter du i en brunn - bildligt talat, nedsänkt av de som inte borde behandlat dig så. Är du anklagad, misskänd och oansedd? Se på Jesus. Han utstod korsets lidande utan att se den härlighet som låg framför honom som ett byte. Jesus har också varit människa och vet om upplevelserna du genomgår. Han skall inte låta dig utstå mer än du klarar av. Han utför nämligen ett underbart verk. Tro är att ha tillit till honom. Vila i det om än svårt.

Men se upp för Grappan. Denna vidriga dryck. En bild på bitterheten. Bitterheten kan inte särskilja någonting i livet. I Grappan mals grenar och löv, kvistar, dålig och god frukt ner till att bli en dryck. Men allt skall inte med. Urskilj. Särskilj. Skilj ut! Guds trofasthet är ädel. Den är extra vergine. Den består av solmogna frukter.

Drick dig inte full av bitterhetens Grappa. Du vet ju att den smakar illa både för dig och andra.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Kommentarer

  • Ester » Ett inlägg till Daniel Alm:  ”Akta er för de falska profeterna, som kommer till er klädda som får men i sitt i..”

  • Upp 13:17 » Gensvar till Daniel Alm :  ”Dessa samfundspåvar saknar insikt vilket bevisas av dem själva iom att de gått i..”

  • Leif Backman » Ett inlägg till Daniel Alm:  ”Sanningen biter när den träffar. En rättmätig fråga till Daniel Alm, och många p..”

  • Elisabeth » Ett inlägg till Daniel Alm:  ”Tack, Thommy för denna klarsyn! Man har ju inga ord. Välsignelser! I Herren ”

  • Ester » Ett inlägg till Daniel Alm:  ”Gud välsigne dig. Tack GOD GUD för att det finns kvar människor i Sverige som v..”

Bloggarkiv

Etikettmoln