_DSC9211-2.Mobilen

Tro på Jesus, och låt döpa dig!

Men hans tjänare gick fram och talade till honom och sade: "Min fader, om profeten hade begärt något svårt av dig, skulle du då inte ha gjort det? Hur mycket mer nu då han endast har sagt till dig: Tvätta dig, så blir du ren!" 2 Kungaboken 5:13

Att bli frälst är enkelt. Det handlar om att låta sig bli frälst efter att ha fått en tro och tillit till Jesus som Guds son och frälsare. Och knutit kontakt med honom genom en uppriktig bön. Tron kan hos oss vara svag och liten. Det gör inget. Att sätta tilltro till att det är på den vägen man blir frälst, är det avgörande. Och förvandlande! Frälsningens verk står Jesus för. Det är det fina. Det handlar om att lägga hela sitt liv inför Jesus villkorslöst och utan spekulationer. Själva mötet med Jesus är frälsande. 

"Den som tror och bliver döpt, han skall vara frälst". Döpt. Dop. Doppad. Man skall doppas för att uppstå i ett nytt liv. Det är till hela sitt moment en begravning. En begravning för hela den gamla syndanaturen i människan.

Spetälskan på bibelns tid kan jämföras med våra allra mest obotliga och smittsamma sjudomar. Spetälska har också kommit att stå som sinnebild för synden. Liksom spetälskan småningom ledde till döden, gör syndens konsekvenser det också. Vi har alla syndat och är i avsaknad av härligheten från Gud, säger bibeln. Vi behöver ett reningsmedel för vår själ. För vår eviga existens. Det kommer vi inte ifrån. Här har Gud gått oss till mötes genom det Jesus gjorde på Golgata. En historisk händelse som ännu äger laga kraft. Tro på Herren Jesus Kristus så bliver du frälst!

Man kan gott som tjänaren i texten ovan säga; Om frälsningen baserades på att göra något svårt och förutsättningarna att lyckas också var goda - skulle vi då inte försöka göra det? Säkert. Uppnådd prestation smakar gott. Att bli döpt är ingen prestation alls i sammanhanget. Det är en lydnadshandling efter att ha kommit till tro på Jesus. Det är frälsningens konsekvens. Den som tror vill bli döpt.

Tro på Jesus. Sök upp en evangelisk församling eller någon kristen du känner som kan döpa dig som bibeln lär. Så enkelt det är. Att bli döpt är inte en kyrklig åtgärd. Det är Guds väg till frälsning. Himlen kommer att öppnas över dig och frid strömma in i din själ. Det är frälsningens väg. Det är Guds erbjudande till varje människa. Det står öppen för dig varhelst du befinner dig, att låta dig döpas.

 " Det var ju inget svårt som begärdes av dig".


 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln