_DSC9211-2.Mobilen

Göteborgsvarvet är i mål.

Då var första loppet på Göteborgsvarvet avklarat. +26 grader och kvalmig åska gastkramade Göteborg och vi sprang. Riktigt tungt var det. Men vilket fint lopp! Och vilken härlig stad. Tyvärr hade jag inte kunnat träna på en hel månad men det gick bra ändå. Då får man springa med pannan. Mina två bröder fick rätta sig i ledet och blev som bäst slagen med 4 sekunder. På spurt! Äldst är först. Så blir det också nästa år om allt går att föra i tradition. 

Är det rätt att springa Göteborgsvarvet när hela kristenheten samma dag kallar till Jesus manifestation i Stockholm? Aposteln Paulus skriver att "kroppslig övning gagnar till lite men gudsfruktan till allt". Men då har jag ändå bara gått runt den heta gröten.

Om numerären av kristenheten - för det är den man appellerar till, skulle ta sitt kristna liv på allvar, skulle andra människors liv förändras inifrån som en direkt konsekvens. Vi förfäktar många gånger en kristen åskådning men lever inte som vi lär. Och vår lära, om än så perfekt, föder inget nytt liv! Vad är då en kristen livsåskådning? Det är inte etik och moral om någon trodde det. Etik och moral är kristedomens andra handsverkningar. Vad är då själva kärnan i kristedomen? Det är ett förvandlat liv inifrån av Jesus. Ingen annan! På individnivå med en personlig frälsning. Så upphöjt och delikat är det. Bibeln lär att det har en sådan effekt att det smittar av sig på "hela huset". Alltså hela familjer. Ett förvandlat liv av Jesus upprättar din moral och din etik. Att genom politiska ambitioner komma till rätta med det är som be hela mänskligheten uteslutande gå på händer. Det går ett tag men är dömt att misslyckas.

En förkunnare kallade en gång politiska incitament för "spegelfäkterier". Ett träffande uttryck. Att fäkta inför en spegel vässar bara om möjligt dina egna koreografiska färdigheter, men det driver inga främmande härar på flykt, för att citera ett bibelord. Låt oss tillsammans en gång för alla stadfästa att politiska instrument kommer endast att ge politiska resultat. Men förvandlar ingen människa. Saker och ting förvandlas av människor som förvandlats av evangelium.

Inte tvärtom!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln