_DSC9211-2.Mobilen

- Jesus kommer snart!

" Men om den stunden eller dagen vet ingen något, inte ens änglarna i himlen, inte ens Sonen, ingen utom Fadern. Ty som det var på Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst. Som människorna levde dagarna före floden: de åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken, och de visste ingenting, förrän floden kom och ryckte dem bort alla - så skall Människosonens ankomst vara. " Matteus 24:38-39.

 

Guds ord informerar oss en hel del om tillståndet i mänskligheten, då Jesus skall komma tillbaka. Genom att referera till Noa historia och hans tid. Vi kan läsa om den berättelsen i Moseböckerna. Vad är det som står i kontrast till varandra i Noa tid? Det normala och bortryckelsen. Allting är som vanligt. Man äter, dricker, bosätter sig och helt enkelt lever, som man alltid har gjort. Men man trodde inte på Noa varning om floden som kom och dränkte den dåvarande världen och man tror inte heller idag på Jesus återkomst. Det är det normala tillståndet. 

 

Ingen kan konstant leva med en väntan på att Jesus skall komma tillbaka. Då vore livet inget liv. Förstå mig rätt. Ändå drar bibeln frågan till sin spets. Men hur vass är spetsen? De kände inte till och de var upptagna med livets bestyr.

D e t   g å r   a t t   ä n d r a   p å !! Bli medveten och upplyst. Gör dig redo och var redo.

 

Vet du om!? Berätta för andra! Gör dig redo att ryckas upp genom att dagligen umgås med Jesus. Att bortryckas tar ett ögonblick. Och i ett ögonblick lämnas många, många kvar på jorden. Han hämtar alla dem som tror på honom. Vilken enorm dag, vilket hopp och vilken framtid! 

 

Det överglänser allt.

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln