_DSC9211-2.Mobilen

Du är gravid!

 

Man kan förvisso dossera i teologi. Avhandla och disputera. Bli godkänd och få en titel. Jag ser inte ner på det. Vi är också intellektuella varelser. Allt vill ha sitt. Men vilken skillnad det är när Guds Ordet söker upp dig och inte du Ordet. Det är som att bli havande med Guds ord. Orden blir då levande och nyskapande. Torra föredrag, vem står ut med det?

 

Jag stöter ibland på människor som är havande. Havande med Guds ord. Det vet bara inte om det. I överförd mening mår de illa. De blir irritabla och är otillfreds. Frånvarande och upptagna. "Sjuka" av hormonförändringar. De vet inte vad de skall ta sig till med sig själva. Förstå mig rätt. Hur går det till? De finner ingen glädje i det som de normalt sett brukar göra. De blir rastlösa och obekväma med sig själva. Och andra... De rotar omkring i kulturlivet och annat men hittar inte engagemanget. Det går till innebandyträningen men vänder på halva vägen av otillfredsställelsen. Det är ett gott tecken! Graviditets tecken.

 

På liknande sätt kan gravida kvinnor vara bärare av nytt liv utan att veta om det. Det kan gå flera månader utan att man förstår att man är havande. I överförd mening är en gudsmänniska då havande med Guds ord. Man går och bär på ett budskap!! Man kan inte äta vad som helst. Smakerna förändras. Hyn blir annorlunda. Sömnen avtar. Man mår illa och vomerar. Det är först i tredje – fjärde månaden den observante utifrån kan se att kvinnan är gravid. För Gudsmänniskor finns inga graviditets tester. Livet blir otympligt och den vanliga orken avtar då den inre världen är i rörelse. Guds Ord är då i vardande i ditt liv!

 

Så är det med andefödd förkunnelse. Den är inte hämtad ur provrör från skrivbord, tekniskt fulländad med alla intellektuellt välregisserade komponenter. Lite hebreiska, grekiska och ordlekar. Kryddad med grundtexter och allegorier. Nej! En Andeburen predikan behöver inga hjälpmedel. Den framstår likt ett barn som fötts fram. Det nya livet ropar rakt ut. Oteatraliskt!

 

Ibland, men alltför sällan möter jag på människor som är långt gångna i graviditet. De har till och med fött andliga budskap tidigare, men de förstår inte att de på nytt är gravida med Guds ord. De är bleka, matvägrar, sömnlösa, spyr åt kulturlivets illa smakande rätter och de blir håglösa. Oförstådda av omgivningen... Känner du igen dig!? Du är havande! Guds ord verkar i dig, på dig och över dig. Herren själv kommer att bära fram det budskap som framföds inom dig.

 

Är det inte det som Hesekiel talar om då han åt av bokrullen? Den var söt som honung men skapade senare oro i magen. Previa. Pre – via,: före och vidare.

 

En välsignad process!!

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Thommy Jakobsson » Jesus !:  ”Ja, den är underbar, Stina. Jag har haft den flertalet gånger här på bloggen. Ko..”

  • Stina » Jesus !:  ”Stämmer helt in i vad du säger! Var tvungen sjunga sången för mej själv. Men Pel..”

  • Helene » Jesus Revolution:  ”Hej! Jag kommer gärna till Stockholm vid tillfälle. Väntar in tills Herren har b..”

  • Siri » Jesus Revolution:  ”Jesus is the revolution for the people!”

  • Thommy » Mannen med vilddjursklor:  ”Ja, det är det bestående intrycket också jag har av den museiintendent som förev..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln