_DSC9211-2.Mobilen

Den Helige Andens budskap


"Men när han kommer, sanningens Ande, då skall han föra er in i hela sanningen. Ty han skall inte tala av sig själv, utan allt det han hör skall han tala, och han skall förkunna för er vad som kommer att ske." (Joh. 16:13)

God fortsättning på året. Om en handfull dagar så är vi redan inne i år 2024. Då har de sjuttio åren gått sedan Anton Johansson och Birger Claesson profetiskt talade om en förestående dom. Nåväl. Den ryska statsledningen hotade så sent som igår både Finland och Sverige. Hoten låter mer som löften om en förestående konfrontation än som tomma ord. Vi har inget löfte om förskoning. Guds egendomsfolk, Israel, har många gånger attackerats genom Guds straffdomar och försorg. Säg gärna emot mig om jag har fel. Det står dock i Guds ord - väl formulerat av Israels profeter.

Men vi ber och hoppas att Gud istället kan väcka en längtan genom alla de hundratusentals evangelister som visserligen ännu saknas, men som kan vrida historiens gång till lycka och inte till ofärd, i den Helige Andens kraft.

Jag håller fortfarande på med den tekniska biten av inspelningsutrustningen för att kunna spela in på YouTube. Ljudet har jag fått ordning på men en remote som tar emot signalen till kameran via en handenhet är inte kompatibel med kameran. Nikon har hittat en bugg, säger man. Och så typiskt att buggen ska bugga till sig just i min utrustning här och nu. Jag kunde visserligen köra via mobilen men nu ville jag höja kvalitèn och vi är snart nära en nystart.

Ja, jag kokar. Men inte av ilska. Jag kokar likt en uppdriven ångmaskin man gav till de yngre tonåringarna på julen, generationen före mig. Den lilla maskinen med skorsten och möjlighet till visselljud då vattnet i turbinen värmts upp tillräckligt med hjälp av metatabletter. Man kunde också koppla till en enhet med ett roterande hjul vid sidan om, där den förångade kraften kunde få hjulet att rotera och det våldsamt. Till den kunde man sedan koppla en liten ljuslykta. (som på bilden här ovan)

 "Ja, låt de mindre ljusen lysa, klart utöver vredgad sjö. Kanske någon nödställd sjöman, frälsas räddas från att dö! "

Så är det för en förkunnare. En ångturbin. Det bubblar och sjuder inom. Det bultar och vibrerar. Packningarna läcker under den inneboende kraften av den Helige Andes inflytande. Då förkunnare rör vid Gudsordet så är det som metatabletter, som kol för lokomotivet. Det glödgade kolet från altaret. Det tjuter och visslar i maskineriet. Inom. Och utåt! Lasten och tyngden spelar ingen roll. Hjulen kommer i rörelse. Det drar med sig alltihop!

Jag vill tala om den Helige Ande nästa gång. Lovat vare Gud! Han behöver komma till som i urkristen tid. Varför blir en förkunnare uppdämd? Därför att den Helige Ande inte fått komma till på länge. Han är en Ande av en nitälskande Gud. "Med svartsjuk kärlek trängtar han att ta sin boning i oss.", står det i Guds ord.

Det är livsfarliga egenskaper i en och samma person. I en kärleksfull och god Gud.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln