_DSC9211-2.Mobilen

"Synd, rättfärdighet och dom"

"Men jag säger er sanningen: Det är bäst för er att jag går bort. Ty om jag inte går bort, kommer inte Hjälparen till er. Men när jag går bort, skall jag sända honom till er. Och när han kommer, skall han överbevisa världen om synd och rättfärdighet och dom." (Johannes 16)

Orden är hämtade från Jesus avskedstal. Ja, hur hårt det än måste ha känts för apostlarna så säger inte Jesus att det vore bättre om han gick bort. Utan det var det bästa för dem. Annars skulle inte den Helige Ande komma. Jesus värdesatte så högt hans närvaro i och ibland oss kristna.

Vad är den Helige Andens uppgift? Han ska överbevisa världen om synd, rättfärdighet och dom.

Hur mycket hör vi av den Helige Ande i modern kristen förkunnelse idag, i så fall? Vi hör möjligen mycket om honom. Men av honom? Synd är ingen dygd. Det var inte så det var tänkt. Likväl skulle den Helige Ande överbevisa om synd. Om rättfärdighet. Och om dom. En ur mänsklig synpunkt destruktiv verksamhet. Inte sant? Därför att det inte sker utan friktion och konfrontation. Om det finns synd måste det till försoning. Synd, orättfärdighet och dom. Tre negativa rubriker. Inte sant?

Modern kristenhet har fjärmat sig från den Helige Andes uppdrag. Den har ett sken av gudsfruktan men vill inte veta av dess kraft. Han, den Helige Anden, måste få komma till.

Jag vill nu önska er en riktigt God Jul och Nyårshelg. Jag ska genomföra fler inspelningar på YouTube fram över. Ni kan hitta mig på YouTube under @thommyjakobsson. (Klicka på länken) Där kan du också aktivera en prenumeration på mina inspelningar. Det kostar inget. Orden vill inte bara stanna kvar i skriftform. De brinner av eld! Den Helige Ande måste få mera utrymme. Och så mycket han vill. Den Helige Ande är så mycket mer än bara ett unisont tungotal på en Livets ord konferens. Vad åstadkommer det? Det är inte ett uttryck för stor andlighet. Det är som att sätta hela bilen full med folk och gasa med körspaken i parkeringsläge. En marsch på stället. Tungotalet är ett tecken för dem som inte tror, står det i skriften. Men för oss som tror är det inget uttryck för stor andlighet. Även kastraterna i Vatikanen kan sjunga unisont på beställning. Högre upp!!

Kraften är till för frimodigheten och konfrontationen med mörkrets makter. Det är något helt annat det. Vi fick den Helige Ande som en gåva men för att bli ett Jesus vittne. Att tala i tungor uppbygger. Men kraften är till för ett arbete och inte för att verka andliga. Vi ska verkligen titta på dessa aspekter framöver i förkunnelsen. Det är så angeläget.

Bed i juletid för alla ensamma. Alla sjuka. Julen, denna bredsida mot de ensamma, som sargar dem ännu mer. Denna högtid som var tänkt att påminna om vår Frälsare har blivit en tid av plåga för många. Barn under missförhållanden och uteliggare som än mer blir påminda om livets hårda väg. Jag tror inte Herren firar sin födelsedag. Han sörjer över just det som är den Helige Andens uppgift att bekämpa. Det är mer aktuellt för honom!

Guds ord är ett svärd. Dra svärdet ur skidan! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln