_DSC9211-2.Mobilen

"Så säger Herren!"

"Jag vill stiga upp på min vaktpost och ställa mig på muren; jag vill speja för att se vad han skall tala genom mig, och vilket svar på mitt klagomål jag skall få att frambära. Och HERREN svarade mig och sade: Skriv upp din syn, och uppteckna den på skrivtavlor, med tydlig skrift, så att den lätt kan läsas. Ty ännu måste synen vänta på sin tid, men den längtar efter fullbordan och skall icke slå fel. Om den dröjer, så förbida den, ty den kommer förvisso, den skall ej utebliva." ( Hab. 2 )

Jag är en hårsmån ifrån att än en gång profetera ut (säger man så?) om en kommande biografsalong här i Stockholm - om du inte hört det förut. Vad är en hårsmån? Det är bredden på ett hårstrå. Ett hårstrå som fallit under min Guds överinseende. Det är bara så att jag snubblar på prefixet: "Så säger Herren", i frågan. Det säger man inte hur som helst.

Mitt inre är som en uppdämd flod och mina armar är beredda att lyfta den väldiga stadsporten, på var sin kortsida tillsammans med Simson, och bära den upp på berget av Guds kraft. Där ska Herren bevara vår ingång och vår utgång! Mannen som "Guds Ande började verka på." En mening jag aldrig kan läsa nu för tiden utan att börja gråta. Den rymmer så mycket.

Profetia äger i sig rättigheten att tala om men inte behöva säga när. Därför säger jag; "Så säger Herren" i denna sak. Och jag är inte till salu. Kraften bakom är oövervinnerlig! 

Herren kommer att genom så stora omöjligheter ställa fram en lokal i detta utförande att hans namn blir upprättat och ärat! Jag är förvissad och mitt inre är uppfylld av det jag sett. Det är också bekräftat så många gånger under en så lång tid, min vän. Äran till Gud! Det är Guds kränkta ära att själv återta sin plats, på sin tron, bland människor.

Ohh... jag kan inte nog bärga mig i den upplevelsen att se det förverkligat. Jag erfar det redan! Hör du mig? Det är på helig mark! Det är på helig mark. Ja, det är ingen idè att ni spärrar in mig eller försöker distrahera mig som med barnen över denna sak eller kväsa den under den typiska likgiltigheten. Det når mig inte.

Vad skriver Habackuk, han som rister av magnituden av sin egen upplevelse. Jorden rämnar och gps koordinaterna flyttar på sig. Markytan höjer sig och sänker sig. Vad säger han? "Herren svarade mig och han sade." Vad mer? Vad mer? "Skriv upp det! Med tydlig skrift. Så att det lätt kan läsas." Sela.

Jag förstår Habackuks inre liv. "Om synen dröjer eller inte " - det har inte med saken att göra. Gud är inte beroende av tid och rum. Han som fyller allt i alla!

"Så säger Herren! "Vad säger han? "På ett mäktigt sätt så kommer en salong att intas av ett evangeliskt arbete, i Stockholm."

"Förvandlat av människor som förvandlats av evangelium. Förvaltat av människor som för evangeliet vidare."

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln