_DSC9211-2.Mobilen

Att se med Guds ögon

Under en längre tid då jag evangeliserat på stan har jag sett en man gå längst Drottninggatan med en halvtimmas mellanrum. En äldre herre. Jag har skrivit om honom förut. Mina ögon har fastnat på honom. Hans anlete finns i mitt minne. Varför vet jag inte - mer än att det är evangelisten som ser. Jag har sett honom varje gång jag varit där ute. Jag kan nästan ställa klockan efter honom. 

Jag började be för honom på avstånd. Tog med honom hem i mina tankar. Mannen som säkert är över sjuttiofem år har aldrig tagit en traktat av mig. Men jag tror att han hela tiden vetat om mitt ärende.

För ett tag sedan när han kom sin andra vända gick jag honom till mötes. När han var inom hörhåll sa jag till honom; - Jag har bett för dig. Det hade jag ju. Mannen tittade på samma sätt som han alltid gör och nickade åt mig. Men sa inget. Tidigare hade han bara skakat på sitt huvud då jag försökt överräcka en traktat till honom. 

Nästa gång jag var där ute så såg jag honom igen. Han ser mig och jag ser honom. Som alla gånger. Men denna gång lät jag honom vara. På alla sätt. Jag ville inte tränga mig på ytterligare. Han hade nog med funderingar kring att jag meddelat honom att jag bett för honom. Ett sådant besked lämnar ingen oberörd.

Men idag kom jag på att jag inte sett honom alls de senaste gångerna jag varit och evangeliserat. Det behöver inte hänt honom något men i alla fall.

Vad vill jag säga med det här? 

Det finns ett så enormt stort arbete bland människor där ute, utanför de kyrkliga väggarna som du inte anar. Och detta gäller bara en av alla människor som Den Helige Ande sätter på kartan. Den Helige Ande har uppgifter och uppdrag som vi kanske inte har hela bilden av men som han låter oss verka genom.

Men de kristna sitter i slutna sammanhang och uppbygger varandra intill dödagar. Och Gud låter aldrig Jesus komma tillbaka och hämta oss när han skulle - för skaran blir aldrig fulltalig! Förstå mitt resonemang. De som är satta att förkunna får till slut läsa både grekiska och hebreiska för att kunna behålla både sitt eget och andras intresse för sin predikan. Och för att hitta nya vinklar för sin predikotjänst. Man har ätit och underhållit så mycket ur Guds ord att man gött sig intill sin slaktedag! Man har blivit teologer som har svar på allting. Man har blivit som dem i TV som leker och tävlar med mat. Andliga matprogram för kräsna bedömare! Hur man lägger upp maten - hur ordet presenteras och hur den smakar även denna söndag... Du har "tjugonitton" bibelöversättningar på svenska av bibeln. Välj en av dem och gå ut och arbeta för Herren! Gå ut på stan du som inte har något forum. Snart ska vi möta Herren och vi har inte förhärligat hans namn som vi skulle.

En broder sa till mig; Du har väl King James översättning? Den är mest grundtext trogen. Vad hjälper det hela världen om du sitter och petar i maten? Om du lär dig King James översättning baklänges på arameiska? - Gå ut och mätta de hungriga istället! En hel värld går under och du sitter och analyserar i skrifterna hur mörkrött Jesu blod egentligen kan ha varit vid femtonde timman! Eller liknande kvasifakta. Det var rött - som ditt och mitt! Men utan synd. Det räcker gott och väl för visad väg till frälsning.

"Den som inte arbetar ska inte äta.", säger Guds ord. Det gäller än. ( 2 Tess 3:19 )

Vi kristna har kört alldeles, alldeles fel och det under väldigt långa tider. Det får bli ett uppbrott nu. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • S. Anderberg » Inställd evangelisation:  ”Vi har också varit sjuka....Men vi ser verkligen fram emot den 10:e. Ni är SÅ va..”

  • Märta » Swish nummer:  ”Bäste bror! Inget swish! Låt Herren visa sig härlig! När du ser lokalen, då vet ..”

  • Siri » Swish nummer:  ”När tiden var inne sände Gud sin son till världen..”

  • Leif Andersson » Den Helige Andens verk!:  ”Medan dagen varar måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer d..”

  • Siri Åkesson » Att ta Guds verk i egna händer...:  ”Amen! Ledd av anden är A och O! Mose säger till folket jag går upp på berget för..”

Bloggarkiv

Etikettmoln