_DSC9211-2.Mobilen

Nu på tisdag


Nu på tisdag vill jag åter igen gå ut på stan med Jesus namnet. Ja, det är inte bara ett namn. Han lever och är verksam idag. Han vill möta med människor i vår tid som han gjort förr. Men han har gjort sig beroende av oss människor att vara förmedlare av detta budskap. Det glada budskapet!

Hela dagen idag har en sång sjungit för mig. Och jag har sjungit tillbaka. Likt en växelsång i Höga visan mellan brud och brudgum, så har textraderna formaterat sig och blivit uttalade under taktfasta och segervissa toner. Det blev himmel på jord. ( Sången finns i en ljudfil här ovan. )

" Jesus, Jesus, fram med Jesu segerrika namn. Seger, seger, seger uti Jesu namn. Det är seger där vi gå i Jesu namn. Talar om hur kärleksfull han är. Seger åt de fallna Jesus giva kan. Han regerar evigt här. "Kom till kungar kung och slut dig till hans här. Kungeliga trupper för vår Gud. Vi vill komma sjungande till himlens land. Jesus vägen själv dit är. " Blir än kampen häftig och allt motstånd stort, Segern säkert kommer i hans namn. För vi går mot fienden med allt Guds ord. Sjunger om hans stora namn."

Lovat vare Gud! Det syresätter den andliga atmosfären på ett övernaturligt sätt. Djävulen flyr och rummet blir himmelsk igen.

Denna Kristus centrering är svaret för världen idag i en förnyad erfarenhet. 

Jag hoppas att få stå där i korsningen Gamlabrogatan-Drottninggatan hela dagen under tisdagen till Jesu ära i denna manifestation för Guds rikes sak. Vi önskar därför regnuppehåll av praktiska skäl.

"Gud kan ge seger genom få såväl som genom många." Samgar var en domare i Israel på sin tid. Han räknades som en troshjälte. Han hade bara en oxpik i sin utrustning. En kort stav med en genomgående spik i ena änden. Den högg han med. Han slog ihjäl 600 filisteer på egen hand. Ja, vi kunde kanske översätta nedgörandet till att han på ny testamentlig mark vann 600 människor åt Gud. Då förstår vi bragden bättre, om inte annat.

Gud vare lov som inte låter sig hindras och han backar upp de som vill gå hans ärenden! Det är alldeles tydligt så.

Lovat vare Herren som är så fantastisk!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln