_DSC9211-2.Mobilen

Herren väckte mig och gav mig råd om natten

"Herren, Herren har gett mig lärdomens ord så att jag vet hur jag ska stödja den trötte. Varje morgon väcker han mig till att lyssna på lärjungavis." (Jesaja 50:4)

Jag stod i valet och kvalet att springa Stockholm Maraton den 3 juni i år. Mycket tveksam. Jag har en konstaterad meniskskada som krånglat sedan förra sommaren. Så sakta har det gått upp för mig att det måste vara de vridmoment under timmar i evangelisationen, då jag delat ut flyers som orsakat detta. Överkroppen jobbar oavbrutet med att räcka över traktater i sidled. Än åt det ena, än åt det andra hållet. Då vrider man knäna omedvetet utan att lyfta fötterna. Man får belastningsskador. Det är samma skador som fotbollsspelare får som byter riktning under kontrarörelser i jakt på bollen.

Nu hör det till saken som löpare att man väljer löparskor efter hur ens egen fot tar mark. Det gör vi alla olika. Man kallar den vetenskapen för pronation. Att ha normal pronation till skillnad från överpronation. Det ligger mycket forskning bakom en dyr löparsko.

Men jag har sedan en tid haft en iläggssula som inte ursprungligen tillhör mina skor, som inte är framtagen utifrån mina behov av dämpning vid fotnedsättning utifrån skons uppbyggnad och min pronering. Denna kombination har jag sprungit med. Bra för dämpningen och ryggen. Men inte för knäna.

Jag har åtskilliga gånger lagt fram för Gud om mitt problem där vridmomentet vid traktatutdelningen tydligt har framstått som orsaken. Jag har nämnt för Gud att du måste hela mig! Jag måste kunna evangelisera för din sak! Men inget har hänt. Jag har staplat hem på onda knät många gånger.

Så hände det! Klockan 03.00 natten mot maratondagen så vaknade jag av en kristallklar tanke. Var kom den ifrån? Kristallklara tankar föreligger inte mig annars nattetid. "Det är sulorna som lagt grunden för din meniskskada. " Bara så där. Jag rusade upp mitt i natten och tog ur sulorna och testade utan dessa hjälpmedel för höga fotvalv och köpte på en gång denna påträngande tanke.

Oh...jag odlar och framhävdar att det var Guds hjälp! Tveklöst. Jag sprang 1 mil av maraton men fick bryta. Det gick inte. Men jag har nu märkt att menisken blir bättre för varje dag! Tack Jesus!! Foten trycker inte längre snett mot underbenet.

Ja, vad hade det hjälp om Herren helat mig men jag fortsatt med destruktiva fotinlägg? Ja, vad hjälper det med eliminering av syndens verkningar då vi inte gör upp med synden i våra liv?! Istället för att hela mig så väckte Herren mig och jag kunde genast förstå problemet.

Jag gick tillbaka till de kunniga i sportaffären och berättade för dem om mina slutsatser. "Om ni förespråkar en sula som upphäver skons egentliga egenskaper - ja, då sätter ni löparen i farlig sits. Vinklingen på foten kommer att fortplanta sig upp i knäna." Efter tre ihärdiga genomgångar gav skospecialisten mig rätt. Poletten ramlade ned. 

Förr klandrade man de kristna för att vara inbillningssjuka. Ohh...nej! Det här är bara Herrens fina omvårdnad om sina barn. Det är så mycket värme i det. Jag vet inte vad vi ska kalla det för. Du blir "lycksaligt varm" i hela själen. Herren talar. Det är ett så subtilt tal den helige Ande äger men den som lärt känna hans röst känner styrkan av den.

Nu har knät rätat upp sig och den brännande menisken är till freds. Det spritter av glädje - som hos mina döttrar då de var små och de bara var. Av glädje. Nu kommer jag kunna verka obehindrat igen.

"Jesus, förbliv alltid levande sann och håll oss i din famn. Tack att du är värd all ära på jord. En Herde för din fårahjord."

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln