_DSC9211-2.Mobilen

Finland närmar sig Nato

Finlands president Sauli Niinistö kommer i morgon att träffa USA:s president Joe Biden i Washington. Finland som likt Sverige hållit sig utanför en Nato anslutning under hela efterkrigstiden. Men den senaste tidens brutala och fullkomligt hänsynslösa invasion av Ukraina har väckt upp Natofrågan som aldrig förr. Länderna har direkt provocerats in ett beslut. Rysslands invasion av Ukraina har blivit den blåslampa som driver länderna in i en möjlig Nato allians. Det är ofrånkomligt så. De både ländernas styrelseskick kan inte hålla tillbaka frågan och den svenska oppositionen eldar också på frågan. I Finland är saken övervägd och en majoritet är för ett inträde. Finland har också stridit med Ryssland tidigare och vet vad det innebär. Och ändå!

Vladimir Putin varnade Sverige och Finland innan han gick in i Ukraina. Till saken hör att Finland valde att beställa ett 60-tal amerikanska F-35 plan som i praktiken är ett Nato plan. En för Ryssland gigantisk provokation. Det beskedet kom i början på december förra året. En klar och tydlig markering om inriktningen på försvarsbeslutet då man till och med valde bort det svenska planet Jas Gripen - vilket kunde ses som ett mer naturligt val i en alliansfri värld. Men icke. Det svensk - finska samarbetet är för litet. Det ser vi nu om inte annat.

Våra länders självbestämmande och vårt demokratiska styrelseskick kommer inte att kunna hejda ett försök till Nato anslutning. Det blir också Rysslands alibi för åtgärd. Vad åtgärden består i vet vi inte idag. Men jag skriver det igen; Gotland är det län som först får hembesök. Då är det slut med kalkstensbrytning under dispens och våra byggare får annat att tänka på. Var det så här profeterna upplevde det? Att det knyter sig i bröstet då man säger det. Ord som inte går att hejda.

Vi kristna har all anledning att vända oss till Gud i bön. Det här är en ödestimma för vårt land. Det vi nu ser utspela sig i Ukraina är en påvisning. Det är också en ohygglig anvisning. Det är en påbudsskylt och en varningsskylt. Samtidigt. I september är det val till regering och riksdag i Sverige. Just nu är det krafter vi inte rår på som styr den kommande utvecklingen. Det blir en svår valrörelse.

Vi ska först som sist komma ihåg att Gud har allt i sin hand. För lika visst som dagens Israel kom till under mycket besvärliga förhållanden efter andra världskriget så var det inte kriget förutan. Idag blomstrar landet. Och de profetord som låg och väntade på sin uppfyllelse är idag en verklighet. På samma sätt ser också jag att det under Guds överinseende kommer att medföra något gott på sikt. Det kan idag vara svårt att förstå. Och än mindre lätt att förklara. Men det är det bästa exempel jag kan ge.

Det profetiska ordet ska gå i uppfyllelse. På alla plan. Under tiden får vi vara aktiva i att vinna människor för Jesus! Snart kommer sommaren och då behöver många få hjälp av kristna vägvisare. Kan du tänka dig att MSB:s hemsida kraschade under gårdagen för att så många samtidigt sökte information om hur man hittar skyddsrum i Sverige! Det var i alla fall den officiella förklaringen. Om det stämmer så är människor verkligen väckta över situationen. Då behövs det att de kristna går ut och möter behoven. De äger inte det hopp som vi troende har. Låt dem få det hoppet! Du kan få traktater av mig att dela ut. Det kostar dig inget.

Vårt land står inför en ödestimma. Svårare än vi gjort på oerhört länge.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln