_DSC9211-2.Mobilen

Lägesrapport

Nu när det börjar bli kallare så är det svårare att evangelisera utomhus. Men någon timma klarar man av. Vill du bli med?

I veckan som gått kom en man fram till mig och frågade vilken kyrka jag utgick ifrån. "Det är på ett eget initiativ, sa jag. Jag vill göra Jesus känd och jag går med honom.", fyllde jag i. 

Mannen spände ögonen i mig. "Nej, det gör du inte. Du står här för din egen skull, sa mannen, och tillade: Jag kan läsa dina tankar. Du har ett kallt hjärta och du står här bara för din egen skull."

Vad svarar man på sånt? Jag sa till honom att om jag ville förverkliga mig själv då skulle jag bättre kunnat odla många av mina jordiska intressen. "Detta gör jag för Jesus! ", betonade jag. 

Det finns två sakförhållanden som är mycket ömma för en kristen OCH det vet djävulen mycket väl om. Det är att bära på ett varmt hjärta inför Gud och att äga rena motiv. Det är lika viktigt som att vara uppfylld av den helige Ande och är ett andligt hygienkrav.

Den här mannen dök upp som ur avgrunden. Jag lämnade honom. Han hade ingen makt över mig. Jag fortsatte min evangelisation. Stark eller svag. Jag som för övrigt gärna hade kunnat utelämna min hemsidas adress på mina flyers - men det är rätt och riktigt att människor ska kunna få kontakt med mig - om de vill. Det ligger ett ansvarstagande i det och är ingen dold marknadsföring. Djävulen som vill ansätta oss på områden där vi har rena motiv!

Mina vänner! Djävulen är ond. Han kan inte vara annat. Låt oss göra Jesus känd och inte låta oss förskräckas av hans slag under bältena! 

Jag kommer att besöka korsningen lite oftare framöver men inte så långa timmar som tidigare, nu under vintern. Detta är ett kärleksbevis till Jesus!

Har du tänkt på att Jesus har överlämnat evangelisationen åt oss bräckliga människor? Gud kunde sänt änglar men han har inte gett dem den uppgiften. Om vi inte går då blir inte Jesus känd!

Han ska bli känd! Väl känd.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Märta » Swish nummer:  ”Bäste bror! Inget swish! Låt Herren visa sig härlig! När du ser lokalen, då vet ..”

  • Siri » Swish nummer:  ”När tiden var inne sände Gud sin son till världen..”

  • Leif Andersson » Den Helige Andens verk!:  ”Medan dagen varar måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer d..”

  • Siri Åkesson » Att ta Guds verk i egna händer...:  ”Amen! Ledd av anden är A och O! Mose säger till folket jag går upp på berget för..”

  • RoseMarie Asraf Ftedriksson » Allahelgoween:  ”Jesus svarade den unge mannen: "Låt de (andligt) döda begrava sina döda. Kom du ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln