_DSC9211-2.Mobilen

"Herren behöver den"

loading...

Mina vänner och läsare. I dag när jag gick genom stan passade jag på att fota de biografer som jag passerade. Och det fanns många bara inom några hundra meters avstånd. Halvfulla biografer... det kan väl aldrig vara lönsamt? Det bådar gott! Gud ska utvälja en åt sig.

När jag kom hem och laddade ner de här bilderna från mobilen till datorn och alla rationella tankar for igenom rummet om hur omöjligt detta är att kunna förvärva en biolokal (men ingen av de där tankarna biter på mig) så slog ett bibelord ner i mig - från ingenstans. Jag var tvungen att söka efter versen i lexikon för jag hade ingen koll på vart det stod eller i vilket sammanhang. Det är en enda mening. Så hittade jag den och det blev lugnt i rummet igen. Jag fick så jobba i fred. Kontexten är överväldigande.

Det är ett mening som Josef säger till Farao i Egypten. Josef som var en drömmare. Han kunde också tyda drömmarna. Annars är det meningslöst. Gud är god!

Men vad sa Josef till Farao? " Inte jag men Gud kan ge Farao ett gynnsamt svar ". Här har du det! Gud bygger själv sitt verk. Och han gör det gynnsamt. Det går inte alltid smärtfritt men Guds folk kom ut på andra sidan av Röda havet och in i landet. Det var målet.

Jag har varit inne i några av de här biograferna som är på bild. De är helt oskyldiga till min vision. Den ena har bättre förutsättningar än den andra. Men det är en annan sak.

Vill du vara med och be för den här saken? Gud behöver en gudstjänstlokal dit människor vill komma, ett andligt hem. Dit människor går med glädje och där engagemanget inte vet av några gränser.

Det är bara jag som förfäktar denna vision, vad jag vet. Jag har inga resurser och det finns ingen lokal ledig, än så länge. Gud älskar sådana här uppslag! Det vet jag. Och jag bär på en tro att han kan ställa det till rätta.

Jag har satt mig i rörelse och jag känner inte igen mig själv i det här. Det upptar mig varje dag och det med tillförsikt.

Du ska få se det med egna ögon. Så vill tron tala och den kan inte vara tyst!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln