_DSC9211-2.Mobilen

Ellinor Grimmark - ett justitiemord 

Cementsugga. Ett stenlejon. Bekransad anrättning på Drottninggatan som förhindrade att många fler dog i attentatet förra fredagen, vid terrorangreppet i Stockholm. Cementsugga. Ett stenlejon. Bekransad anrättning på Drottninggatan som förhindrade att många fler dog i attentatet förra fredagen, vid terrorangreppet i Stockholm.

Det hör till intellektuell förmåga att kunna hålla isär saker och ting. Det hör också till intellektuell hederlighet att inte särskilja på saker som har ett tydligt samband. Vi kallar det för att vara bärare av integritet och kurage. Det är en högt stående mänsklig förmåga då den tillämpas. 

Idag kom beskedet att barnmorskan Ellinor Grimmark förlorade sitt mål i Arbetsdomstolen. Vad har saken handlat om?

Det har handlat om att hon som barnmorska - för sin yrkesheders och samvetsfrihets skull - inte kan eller vill utföra aborter som barnmorska. Det måste man nämligen. Annars får du inte anställning eller blir uppsagd från ditt arbete.

Det är i sig en makaber vetskap att den som vill studera till barnmorska och vilja välja professionen att förlösa liv också måste vara beredd att göra det motsatta i yrket. Nämligen att utsläcka ett påbörjat liv. Om än på beställning. Ellinor Grimmark som först förlorade i tingsrätten i samma ärende och som sedan hänsköt sin sak till Arbetsdomstolen skall nu betala böter för rättegångs och advokatkostnaderna. Avgifterna bara i målet vid Arbetsdomstolen uppgår till 606.000 kr. Sammantaget uppåt en miljon kronor. Men här har inte pengar någon som helst relevans. Ändock. Man bestraffar samvetsfriheten.

Jag kan inte låta bli att dra paralleller med det fruktansvärda dådet på Drottninggatan i Stockholm där en vanvetting körde ihjäl fyra människor av skiftande ålder. Vi förfasas alla över det! Nu handlar det istället om rätten att få slippa abortera ofödda barn under arbetstid. De har också skiftande ålder och har varken bett om att få bli överkörda eller utkörda från sin tillblivelse.

Våra ledande politiker vill nu lagstadga för att också kunna lagföra människor som bistår i terrorbrott. Det kan handla om allt ifrån att transportera eller hysa en sådan terrorist. De terrorattentat vi snart lärt oss att leva med sedan några år tillbaka, föder fram en lagstiftning som kommer att hindra och begränsa religiös utövning. Det är ofrånkomligt. Det gäller snart också den kristna tron - för en trosuppfattning i Sverige har inte längre något tolkningsföreträde inför sin samvetsfrihet. Men det börjar i företeelser av ytterligheter framfött av terrorns förespråkare och utövare. Man talar idag om att förbjuda friskolor - de skolor som också drivs i kristen regi. Hatet emot allt vad religion heter växer i vårt samhälle. En farlig trend i ett land där de regerande saknar förankring i en levande tro på Gud. Det är en mycket farlig tid vi lever i, på det här området.

Fallet med Ellinor Grimmark är en kuslig antites till den senaste tidens händelser. Grimmark lägger sig med stort mod som ett "stenlejon" i vägen för en sjukvård som har aborter som standard på programmet bland sjukvårdspersonalen. Det stenlejonet körde både Tingsrätten och Arbetsdomstolen över idag och flyttade på som om de båda instanserna var ett par legitimerade bulldosers i att råda över liv och död. Stenlejonen som man i andra sammanhang vill förankra i marken för att förhindra att oskyldiga blir drabbade.

Detta är ett justitiemord.

 

Etiketter: ellinor grimmark

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln