_DSC9211-2.Mobilen

Gott Nytt År!!

- Gott Nytt År alla vänner!

 

Osökt vill jag dela med mig av en bibelvers inför det nya året. Det har inget med tillfälliga raketer att göra, likt plötsliga infall och ideer på åskådarnas himmel. Det kan möjligen vara vackert och estetiskt, men det skulle vara ett för dåligt ledljus för en vilsen mänsklighet i stort. Bibelordet är välkänt och står fast. Vi kan det utantill men kanske inte fått tag i turordningen. Det är ingen formel utan en hemlighet. Vad står det?

 

"Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer och Herrens härlighet går upp över dig!" Jes.60:1.

 

Stå upp, vad betyder det om att inte ytterligare aktivera sig? Jag är aktiv för Guds sak, svarar du. Så klart men ordet inbjuder oss att i jämförelse med vad vi nu gör, uträtta mera. Hurdå? Jo, genom att stå upp för Jesus. Kommer ljuset automatiskt när man sätter sig i rörelse? Nej. Men var ett ljus. Var ett ljus så långt du har ljus. Sedan kommer löftet: "Se ditt ljus kommer." Ett framtidslöfte!

 

Jag tror att den ordning som dessa tre meningar presenteras för oss, rymmer en hemlighet. Även om du är aktiv i Guds rike, så öka din verksamhet genom att bildligt talat "stå upp" för honom. Var sedan det ljus du är. Då kommer Gud att möta upp dig. Han har lovat att vara med oss! Åskan slår ner på de högsta punkterna, lika visst kommer Gud att möta dig i din förändrade position där du sprider ditt ljus om honom, då du ställer dig upp för honom. Med det ljus du redan har och äger. Så vill jag förstå bibelordet.

 

Har du tänkt på att satsen "Herrens härlighet som går upp över dig", kommer sist i versen? Vi sitter många gånger och väntar på att Herrens härlighet skall komma först. Och det kan den visst göra. Men inte i detta sammanhang. Kanske vi just därför har så lite av Herrens härlighet bland oss? Vi har satt oss ner då han uppmanat oss att resa oss och vara ett ljus i tiden.

 

-Ett riktigt Gott nytt år alla bloggläsare på min hemsida!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln