_DSC9211-2.Mobilen

Färjorna på Östersjön


"Den kloke ser faran och söker skydd, oförståndiga går vidare och får sitt straff." (Ordspråksboken 22:3)

Marinchefen Ewa Skoog Haslum framför nu det som inte kunnat sägas tidigare. Östersjöns färjetrafik är tydliga objekt utsatta för möjliga attentat eller krigshandlingar. Jag sa samma sak för ett och ett halvt år sedan till en vän i slutet rum men beslöt mig efter kloka råd att inte offentliggöra tankegångarna. Man ska inte ingjuta farliga idèer. Men farhågan har funnits där och även om det är ett kvällstidnings referat så kommer uppgiften från högsta marina instans vi har i Sverige. Det vore naturligtvis tjänstefel av henne att inte varna för det om inte faran förelåg - samtidigt som hon måste väga risken i att uttala det. Hennes ord kommer att få direkt verkan på färjetrafiken utan att en enda kula avlossats. 

Det finns många eldar. Den Helige Andes eld. Och krigshärdar. Vi behöver modiga röster av profeter i vårt land. Inte för att bekräfta vår egen sanningshalt. Men för att kunna bli väckarklockor i tid så att vi inte bara blir eftervärldens historiker när förödelsen är ett faktum.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln