_DSC9211-2.Mobilen

Herren ska bereda en utväg

Det finns passage i livet som inställer sig utan att fråga om lov. De kan vara så övermäktiga och påtagliga att endast det värsta och ovissa bortom döden kan mäta vår förskräckelse.

Plötsligt står vi där och vet varken ut eller in. Alla mänskliga instanser är konsulterade och hänskjutna till högsta instans men utan att bli avhjälpta.

Det finns omständigheter där gudsmannen - till och med - endast kan gå i god för ett alternativ: "Herren skall bereda en utväg." En utväg. Inte två. Ja, en utväg men inte vilken. Då vilar lösningen i bestämd form hos Gud genom Kristus. En lösning, blir det!

Förtröstan på Gud i de svåraste stunder i livet har inga referenser att mäta sig med. Bara löftet om. Det är det svåra. Det dittills oprövade försätter oss i skräck och fasa. Det skapar fruktan och utsiktslöshet. 

När våra livsvillkor drastiskt begränsas och framtiden ses vara oss fråntagen, då vilar vi i orden:  "Herren skall bereda en utväg." Ja, en utväg finns alltid. Det fina är att vi tryggt kan förtrösta och vila i att den utväg vi drabbas av - den har Herren valt !

Den bästa av utvägar.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln